Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

ΜΠΑΣΚΕΤ. ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΧΙΟΥ ΙΩΝΕΣ - ΟΜΗΡΟΣ 72-65





Το τρόπαιο του αγώνα
Στο βάθος ξεχωρίζει η "γωνιά" του ΟΜΗΡΟΥ
Αχιλέας Μηχαλιάδης.
Η προσωποποίηση του Χιώτικου μπάσκετ.

Προθέρμανση παικτών του ΟΜΗΡΟΥ πριν την έναρξη του αγώνα, στο βάθος τμήμα της περιβόητης "ΚΕΡΚΙΔΑΣ ΦΙΛΩΝ ΟΜΗΡΟΥ" 

Σε έναν αγώνα αντάξιο της σημασίας του, πραγματικό τελικό, νίκησε η ομάδα των ΙΩΝΩΝ και κατέκτησε δίκαια το κύπελλο το πρώτο της ιστορίας του. Εάν υπήρχε και κύπελλο φιλάθλων  αυτό σίγουρα θα το κέρδιζε η ομάδα μας αφού για άλλη μια φορά κερδίσαμε την μάχη της κερκίδας.

Ο ΟΜΗΡΟΣ που ξεκίνησε πιο ψυχωμένα προδόθηκε όπως συνήθως από αυτό το καταραμένο τρίτο δεκάλεπτο όπου άφησε τους αντιπάλους να προηγηθούν ακόμα και με 10 πόντους.

Στο πρώτο δεκάλεπτο( 15-15) το σκορ πήγαινε πόντο πόντο με τον ΟΜΗΡΟ πάντα να προηγείται και τους ΙΩΝΕΣ να ισοφαρίζουν. Το ημίχρονο οι ΙΩΝΕΣ βρέθηκαν μπροστά με 34-31. Για το τρίτο δεκάλεπτο τα είπαμε πιο πάνω τελικά έκλεισε με επί μέρους σκορ 14-10 ( 48-41). Το τέταρτο δεκάλεπτο το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο ( 24-24) με ανοικτές άμυνες αφού το βάρος δόθηκε μόνο στις επιθέσεις, αλλά δεν ήταν αρκετό για να γίνει η ανατροπή.
Γενικά δεν είχαμε  τις λύσεις απέναντι σε μια  καλή ομάδα, τους σημερινούς ΙΩΝΕΣ.
Παρά την ήττα - τελικός ήτανε - τα παιδιά του ΟΜΗΡΟΥ έπαιξαν  παθιασμένα με ψυχή και δύναμη και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Συγχαρητήρια και στους φίλους της ομάδας που βοήθησαν με την παρουσία τους κάνοντας το κλειστό της ΧΙΟΥ άλλη μια φορά ζεστή έδρα.Παρακάτω τι έγραψαν για τον τελικό τα παιδια του "sportschios" KΠΣ.
Τον πρώτο φετινό τίτλο, αλλά και το πρώτο κύπελλο στην σύντομη ιστορία τους κατέκτησαν οι Ίωνες, οι οποίοι επικράτησαν με 72-65 του Ομήρου στον τελικό της διοργάνωσης, στο Κλειστό γυμναστήριο Χίου.
Η πίεση των παικτών των Ιώνων ανάγκασαν τους παίκτες του Δημήτρη Μπόλια να υποπέσουν σε πολλά λάθη και αυτό ήταν η αιτία για να πάρουν οι πλέον κυπελλούχοι μια σημαντική διαφορά στο 3ο δεκάλεπτο (έφτασαν και στο +13) και με κορυφαίο τον Λαμπρινούδη κατάφεραν να κατακτήσουν στο τέλος το κύπελλο.
Ο Όμηρος ξεκίνησε τον αγώνα με στόχο να περιορίσει τον Σκορδάλη και τελικά τα κατάφερε, αφού το βαρύ πυροβολικό των Ιώνων έμεινε στους 8 πόντους, αλλά και να πιέσει τον Λαμπρινούδη που με δεδομένη την απουσία του Σταμέλου ήταν η πιο αξιόπιστη λύση στο κατέβασμα της μπάλας. Όμως ο αρχηγός των Ιώνων όχι μόνο δεν περιορίστηκε, αλλά ήταν και μόνιμη πηγή κινδύνου για το καλάθι του Ομήρου.

ΙΩΝΕΣ-ΟΜΗΡΟΣ 72-65
Τα δεκάλεπτα 15-15, 19-16, 14-10, 24-24
ΙΩΝΕΣ (Λαγός-Συριάνης): Γιαννακός, Αλεξάκης, Κώσταλος 7, Δρόσος, Λαμπρινούδης 17(1), Γραικός 16,Βολικάκης , Κέλογλου 2, Μουζακίτης 2, Σκορδάλης 8(1), Μενδώνης 12,Σαμιώτης 8,
ΟΜΗΡΟΣ (Μπόλιας-Λουκάς): Ανδρεάδης, Φεγγουδάκης 6, Νικολαίδης , Μυλιόρδος , Χορμόβας 4, Λεγάτος 27(2), Νακόπουλος 15(2), Μακρίδης , Ζηλανάκης , Φουντουλάκος 5(1), Στακιάς 8, Νικολάκης

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μπραβο για την εμφανιση σας

Δημοσίευση σχολίου