Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Πένθος στη Μυτιλήνη

Το μπάσκετ της Λέσβου είναι φτωχότερο από τα ξημερώματα της Τετάρτης, αφού ο Κώστας Μπαλής, προπονητής της ομάδας του Παλλεσβιακού, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 38 ετών, έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Επί 7 συνεχόμενες χρονιές πρωταθλητής Λέσβου με τον Αρίονα Μυτιλήνης βρέθηκε αρκετές φόρες αντίπαλος με τις ομάδες του νησιού μας Όμηρο Καλλιμασιάς, ΒΑΟΛ και Φ.Ο.Β., στους αγώνες μπαράζ για την άνοδο στην Γ' Εθνική κατηγορία, τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να πραγματοποιήσει το μεγάλο του αυτό όνειρο. Μαζί πενθούμε και οι φίλοι του χιώτικου μπάσκετ.

Σεβόμαστε τον Όμηρο...

Με σεβασμό για την ομάδα του Όμηρου μίλησε ο Στ. Ξύδας προπονητής της Καλαμωτής. Συγκεκριμένα είπε: "σαν ποδοσφαιριστής αλλά και σαν προπονητής έχω δείξει το ήθος μου εντός και εκτός γηπέδου και θέλω να διαψεύσω κακοήθειες που ακούστηκαν εις βάρος μου. Ο Όμηρος είναι από τις πιό σημαντικές ομάδες της Χίου και τον σεβόμαστε. Εμείς θα τον αντιμετωπίσουμε με την σοβαρότητα που αρμόζει σε τέτοια παιχνίδια θέλουμε να είμαστε στην τετράδα γιατί το παιχνίδι αυτό είναι ζωής για όλους μας εδώ στην Καλαμωτή. Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι και πρέπει να αρχίζει και να τελειώνει στο γήπεδο. Είμαστε αγωνιστικά και ψυχολογικά προετοιμασμένοι και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό σε αθλητικό πάντα πλαίσιο".

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

"Παλιές" δηλώσεις για το πρωτάθλημα


Στο βίντεο θα ακούσετε κάποιες "παλίες" δηλώσεις από τον προπονητή του Ομήρου Ρυθιανό Αντ. και τον πρόεδρο της ομάδας Στεφανίδη Γ. για το πρωτάθλημα.
Το βίντεο τραβήχτηκε στις 27/2/2010.

Γιάχος στο ντέρμπι στην Καλαμωτή


Γιάχος (διαιτητής), Γεωργο/πούλου και Τσούχλης (βοηθοί), η τριάδα που θα σφυρίξει στο ντέρμπι που θα κρίνει την τελική τετράδα για τα μπαράζ, την Κυριακή 2/5 και ώρα 17:30 στο γήπεδο της Καλαμωτής, για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Κάμπος-Καλλιμασιά/Καλαμωτή 56-54


Χθες Τετάρτη 28/4 και ώρα 8:30 στο κλειστό γυμναστήριο Χίου, διεξάχθηκε ο τελικός του πρωταθλήματος του εργασιακού Β'θμιας Εκπαίδευσης Χίου ανάμεσα στις ομάδες της Β'θμιας Εκπ. Καλλιμασιάς/Καλαμωτής και στο Αθλητικό Γυμνάσιο Κάμπου. Όσοι παρεβρέθηκαν στο γήπεδο, παρακολούθησαν ένα πραγματικό "τελικό" με ένταση αλλά και πολύ αγωνία αφου το Αθλητικό Γυμνάσιο Κάμπου επιβλήθηκε μόλις με διαφορά 2 πόντων με 56-54.
Αθλητικό Γυμνάσιο Κάμπου: Λάμπρος Στάθης, Κοκαλιάς Βασίλης, Μπελέγρης Γιώργος, Φωτεινός Μιχάλης, Ανανιάδης Θεόδωρος, Φράγκος Γιάννης, Πισσίας Αλέκος, Νικήτας Παναγιώτης, Γιαννακούλιας Παναγιώτης.
Β'θμια Εκπ. Καλλιμασιάς/Καλαμωτής: Στακιάς Αργύρης, Αγιωργούσης Παντελής, Ξενάκης Αντρέας, Χασάπης Σωτήρης, Μεντανίδου Ερωφίλη, Αναστασίου Άρης, Προάκης Δήμος.
Στιγμιότυπα από προπονήσεις
Φωτο1, Φωτο2, Φωτο3

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Πρόστιμο 1.600 ευρώ στον Κανάρη

Σήμερα Τετάρτη 28/4 η Πειθαρχική Επιτροπή της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χίου επέβαλε στο σωματείο του Κανάρη πρόστιμο 1.600 ευρώ για: "εισβολή φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο αφού έριξαν την εσωτερική περίφραξη και για την διακοπή του αγώνα",
για τα επεισόδια στον αγώνα που διεξάχθηκε την Κυριακή 25/4 ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Κανάρη στα Θυμιανά.

Τους γνωρίζετε;;;


Αναμνήσεις απ' το "χώμα" στο γήπεδο της Καλλιμασιάς!!!

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

"Τίτλοι τέλους" για τον Φ.Ο.Βροντάδου


Τέλος για την ομάδα του Φ.Ο.Βροντάδου, αφού ο προπονητής της ομάδας Αμέντας Κ. έχει δηλώσει την παραίτηση του. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, για την περσινή πρωταθλήτρια ομάδα 2008-2009, οι παίκτες να αποδεσμευτούν και να μείνουν ελεύθεροι για την επόμενη αγωνιστική σεζόν αφού κανένας δεν ανήκει στο σωματείο. Αυτό θα είναι μεγάλο πλήγμα για τον Βροντάδο αφού έχουν ήδη διαληθέι και οι 2 ομάδες ποδοσφαίρου εδώ και 3 χρόνια. Οι υπεύθυνοι του Φ.Ο.Β. πρέπει να αναρωτηθούν και να σκεφτούν τους λόγους που ο Βροντάδος, με πληθυσμό πάνω από 5.000 κατοίκους, δεν θα έχει ομάδες σε ενεργό δράση στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ.

Όμηρος-ΒΑΟΛ (παμπαίδες)


Την Κυριακή 2 Μαϊου στις 18:00 μ.μ, η ομάδα των παμπαίδων μας αγωνίζεται με τον ΒΑΟΛ για τον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος στο γήπεδο της Καλλιμασιάς. Να είστε όλοι εκεί να στηρίξουμε τους "μικρούς" της ομάδας μας.

"Βραχεία κεφαλή"

"Ο Όμηρος συνεχίζει να προηγείται βραχεία κεφαλή", γράφει η Gazzetta στη σελίδα της για την 25η αγωνιστική του πρωταθλ. της Α' κατηγορίας Χίου, διαβάστε περισσότερα εδώ:
http://www.blogger.com/post-create.g?blogID=7979910371525690082

Αποχωρεί ο Συριάνης από τη Μικτή


Το Σάββατο 24 Απριλίου ο Αντώνης Συριάνης, προπονητής της πρωταθλήτριας ομάδας Αιγαίου 2010 με τη μικτή ομάδα Παίδων της Τ.Ε.Χίου (και της ομάδας των Ιώνων) παρέδωσε επιστολή στον πρόεδρο του Δ.Σ. του ΒΑΟΛ με την αποχώρηση του, μετά από 5ετή θητεία στο τιμόνι αυτής της ομάδας με αποκορύφωμα την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Αναπτυξιακό Τουρνουά Αιγαίου αλλά και άλλες επιτυχίες που χάρισε στο χιώτικο μπάσκετ, μαθαίνοντας όχι μόνο μπάσκετ αλλά και ήθος, παιδεία, σεβασμό και άλλες αξίες στα παιδιά αυτά που είναι το "μέλλον" του χιώτικου μπάσκετ.

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Κλειστό Γυμναστήριο Δήμου Καμποχώρων


Έτοιμο το Κλειστό Γυμναστήριο Δήμου Καμποχώρων στο Χαλκειός σε οικόπεδο που παραχώρησε η Ιερά Μητρόπολη Χίου. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης της Ν.Α. Χίου με το Δήμο Καμποχώρων. Ανάσα για την ομάδα μας καθώς θα είναι η νέα μας έδρα και θα προσφέρει μεγάλη διευκόλυνση στις προπονήσεις μας αφού τις 2 τελευταίες αγωνιστικές σεζόν αντιμετωπίζουμε αρκετά προβλήματα. Το ερώτημα όμως είναι ότι, αφού η ομάδα μας με τόσους πολλούς τίτλους σε κατηγορίες ανδρών, εφήβων και παίδων, τη σταθερή πορεία και συμμετοχή στην πρώτη κατηγορία Χίου αλλά και στην Γ' εθνική, μια ομάδα που έχει προσφέρει πάρα πολλά στο χιώτικο μπάσκετ, είναι λοιπόν τόσο δύσκολο κάποια στιγμή στα επόμενα χρόνια να έχουμε κι εμείς στην Καλλιμασιά ένα δικό μας κλειστό γυμναστήριο;

Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Και μαθηματικά ο Όμηρος στα μπαράζ...

Ένα πολύ δυνατό παιχνίδι έγινε σήμερα στα Θυμιανά ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Κανάρη με τις κερκίδες γεμάτες αλλά και πολυ κόσμο ακόμα στα "σύρματα" του γηπέδου. Ένα κρίσιμο και δυνατό παιχνίδι με σκληρά μαρκαρίσματα που κυριολεκτικά είχε τα "πάντα", εκτός βέβαια από γκόλ καθώς οι ομάδες ήρθαν ισόπαλες και μοιράστηκαν από έναν πολύτιμο βαθμό, μια αγωνιστική πριν το τέλος του πρωταθλήματος με τον Κανάρη να βρίσκεται πίσω με 3 βαθμούς για την τετράδα των μπαράζ. Το αποτέλεσμα αυτό φέρνει τον Όμηρο και μαθηματικά, τη μόνη ομάδα που εξασφάλισε τη συμμετοχή της, στα μπαράζ.
Στη συνέχεια κάποιες φάσεις απ' τον αγώνα...

Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Ένα βήμα πριν την άνοδο...

Ένα βήμα πριν την άνοδο στην Α' κατηγορία η Αναγέννηση Θολοποταμίου. Ένα δυνατό παιχνίδι έγινε στο γήπεδο της Ε.Π.Χίου στην Καλλιμασιά, χωρίς πολλές φάσεις με κλειστές άμυνες με τις δυό ομάδες να επιδιώκουν πρώτα την ισοπαλία και μετά ότι βγεί.
Τυχερότερος ο Λαίλαπας σκόραρε, πήρε τους 3 πολύτιμους βαθμούς και ελπίζει για την πεντάδα. Η Αναγέννηση θέλει 1 βαθμό στην τελευταία αγωνιστική απέναντι στο Κλασσικό για να σιγουρέψει την τρίτη θέση που την ανεβάζει απευθείας στην Ά τοπική κατηγορία.
Στο 65΄από κόρνερ ο Πολίτης από κοντά το 0-1.
Στο 80΄πέναλτι σε πάσα του Αμπάντ χέρι του Γουβάκη δόθηκε πέναλτι που εκτέλεσε ο Πολίτης και απόκρουσε ο Τσίμαρης.


Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Σχολή Διαιτησίας Μπάσκετ στη Χίο

Προς έκπληξη μας αλλά και μεγάλη ικανοποίηση για το μέλλον του χιώτικου μπάσκετ, κατά τη διάρκεια της χθεσινής μας προπόνησης η οποία πραγματοποιήθηκε με "διαιτητές" και κανονικά "σφυρίγματα", σας ανακοινώνουμε οτι ο Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Χίου λειτουργεί Σχολή Διαιτησίας στο κλειστό γυμναστήριο Χίου. Με ιδιαίτερη χαρά και με την συμμετοχή μας τους "βοηθήσαμε" και συνεργαστήκαμε μαζί τους.
Ο Σ.Δ.Κ.Χ. αποτελείτε από τους παρακάτω διαιτητές: Βογιατζής Κ, Γιακούμας Μ, Γιαννακούρα Σ, Γιασεμή Μ, Δέδες Β, Ζαχαριάδου Α, Καλαμάρης Π, Κασμάς Στ, Κατιμερτζής Π, Κοντίλης Β, Κουδουμνάκης Μ, Κουτσοδόντης Β, Κυριαζής Γ, Λοίζος Α, Λουκαράκης Γ, Μαθιούδης Θ, Μάσσας Ν, Μπαμπανιώτης Β, Μπαμπανιώτης Π, Μυλωνάς Στ, Παίδας Γ, Παροικάκης Κ, Συμιακάκης Π και Τσαρούχα Β.
Για αιτήσεις και πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 22710-41034 (Τ.Ε.Χίου) και 6945447278 (κ.Κοντίλης Βαλάντης).

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Η ιστορία του μπάσκετ στη Χίο

Η Τοπική Επιτροπή Καλαθοσφαίρισης Χίου ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 1985 με ενέργειες του τότε Προέδρου της κυρίου Ματθαίου Γιοβανάκη. Διοργάνωσε και τέλεσε για πρώτη φορά τοπικά πρωταθλήματα (Ανδρών, Εφήβων, Παίδων και Γυναικών) την αγωνιστική περίοδο
1985-1986 με τη συμμετοχή των πέντε (5) ιδρυτικών Σωματείων:
• ΠΑΓΧΙΑΚΟΣ ΓΣ
• Ν.Ο.Χίου
• ΟΜΗΡΟΣ Καλλιμασιάς
• Φ.Ο.Βροντάδου
• ΝΗΡΕΑΣ Καρδαμύλων.
Υπερνικώντας τις τεχνικές και οικονομικές δυσκολίες τα Σωματεία της Χίου λαμβάνουν μέρος τόσο στο Κύπελλο Ελλάδος όσο και στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα και μάλιστα την επόμενη αγωνιστική περίοδο ο πρωταθλητής Ανδρών Ν.Ο.Χ. ανέρχεται στην Γ΄ Εθνική κατηγορία (Όμιλος Νότου) όπου και παραμένει για δύο αγωνιστικές (1986-87 και 1987-88).Μετά την παραίτηση του Προέδρου κ. Γιοβανάκη το 1989 καθήκοντα αναλαμβάνει ο κύριος Αχιλλέας Μιχαλιάδης, ο οποίος μέχρι και σήμερα κατέχει άξια την θέση του Προέδρου της Τοπικής Επιτροπής. Η Τοπική Επιτροπή τα χρόνια που ακολούθησαν ανέλαβε και τέλεσε με πλήρη επιτυχία πάμπολλες διοργανώσεις (Αναπτυξιακά Πρωταθλήματα, Τουρνουά 3Χ3,φιλικούς αγώνες με Εθνικές Ομάδες κ.α.) με αποκορύφωμα την διεξαγωγή της Ημιτελικής Φάσης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κορασίδων τον Απρίλιο του 2003. Τα Σωματεία ανέρχονται πλέον στα 15, από τα οποία τρία (3) έχουν αγωνιστεί στη Γ΄ Εθνική κατηγορία Ανδρών: ο ΝΟΧ την αγωνιστική περίοδο 1994-95, ο ΟΜΗΡΟΣ Καλλιμασιάς την αγωνιστική περίοδο 1997-98 και ο ΒΟΥΡΕΙΟΣ Α.Ο. Λιβαδίων την αγωνιστική περίοδο 2006-2007. Ενώ η επί 14 αγωνιστικές περιόδους πρωταθλήτρια ομάδα Γυναικών Χίου ΠΑΓΧΙΑΚΟΣ ΓΣ το 2000 ανέρχεται στη Β΄ Εθνική κατηγορία και με την κατάργηση αυτής στην Α2. Για την αγωνιστική περίοδο 2007-2008 αγωνίζεται στην Α1 Γυναικών μετά από την συγχώνευση με το Σωματείο ΥΠΕΡΟΧΗ/ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ.

Διαφημίσεις

http://1.1.1.2/bmi/img407.imageshack.us/img407/5862/metropolisq.jpg
http://1.1.1.5/bmi/img690.imageshack.us/img690/7261/25696110.jpghttp://2.bp.blogspot.com/_pzGQdFZjVVM/TGvhZ_GlliI/AAAAAAAAAKY/ruiPRq0Ydyc/S300/abetinfo.jpghttp://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs630.snc4/59053_1509675675934_1655618961_1221424_4274289_n.jpghttp://i45.tinypic.com/wmkvvp.jpghttp://4.bp.blogspot.com/_2mIioeh6JbA/TNwwNIfpwwI/AAAAAAAAANg/0TDTtS259Kc/S300/GGGGGGGGGGGGG.jpghttp://www.inspot.gr/templates/gfx/logo.jpghttp://1.bp.blogspot.com/_7VAUxcsiXAY/TDRR47DHvjI/AAAAAAAABHA/GU3YGakbco8/s1600/Dog_22.pnghttp://1.bp.blogspot.com/_7VAUxcsiXAY/S9soAFLjJeI/AAAAAAAAAa0/P4w7BKnyP10/s1600/n741332275_504829_2012.jpghttp://profile.ak.fbcdn.net/object3/86/69/n44108296145_885.jpghttp://3.bp.blogspot.com/_7VAUxcsiXAY/S9s91reXR6I/AAAAAAAAAcM/Vubk-Ydisok/s1600/IMG_0450.JPGhttp://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs524.ash1/30809_10150188566135573_898410572_12881271_635048_n.jpghttp://3.bp.blogspot.com/_7VAUxcsiXAY/S9s5_IX9H4I/AAAAAAAAAbk/BeC4HtOP2U8/s1600/IMG_0449.JPGhttp://img97.imageshack.us/img97/2725/aneklness.jpghttp://sphotos.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v348/85/1/1412961451/n1412961451_30089757_8243.jpghttp://img706.imageshack.us/img706/9413/66910320.jpghttp://img28.imageshack.us/img28/8705/56769885.jpghttp://img42.imageshack.us/img42/1182/aaajpg.jpghttp://2.bp.blogspot.com/_7VAUxcsiXAY/S9s5-2B9CII/AAAAAAAAAbc/lcmpu2kL2DY/s1600/IMG_0448.JPG














Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Ε.Π.Σ.Χίου


Μια νέα ιστοσελίδα προστέθηκε πριν από λίγο στο διαδίκτυο...η επίσημη ιστοσελίδα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χίου.

http://www.eps-xiou.gr

5 Χιώτες και 2 Χιώτισσες στην Εθνική Ελλάδος Πόλο


5 χιώτες πολίστες συμμετέχουν με την Εθνική Ομάδα Ανδρών στο 12ο τουρνουά «Σαμαρτζίδης Καπ», που αρχίζει σήμερα στο κολυμβητήριο της Ηλιούπολης, στη μνήμη του αδικοχαμένου αρχηγού της Εθνικής μας Ομάδας και του Εθνικού Νώντα Σαμαρτζίδη. Στο διεθνές τουρνουά, που είναι ένα τεστ για την Εθνική Ανδρών πριν από τους αγώνες για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, τέλη Απριλίου στη Νέα Ιωνία του Βόλου, συμμετέχουν η Ρωσία και η Σλοβακία, ενώ η Εθνική μας θα πάρει μέρος με δύο ομάδες. Στην 1η Εθνική Ελλάδος θα συμμετάσχουν οι Γιώργος και Γιάννης Φουντούλης, ενώ στη 2η Εθνική Ελλάδος οι Νίκος Ντούλος, Στέλιος Μιμίδης, Δημήτρης Βιτέλας, μάλιστα ο τελευταίος προέρχεται από την Εθνική Νέων.
2 Χιώτισσες κλήθηκαν στην Εθνική Ομάδα Πόλο Γυναικών από τον ομοσπονδιακό τεχνικό Γιώργο Μορφέση, ενόψει των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ανάμεσα στις 22 παίκτριες που κλήθηκαν είναι η βασική τερματοφύλακας της ελληνικής ομάδας και του Εθνικού Πειραιά Μαρία Τσουρή αλλά και η περιφερειακή του Ολυμπιακού Βάσω Μαυρέλου. Δυστυχώς δεν κατάφερε για πολύ λίγο να γίνει ο 6ος χιώτης παίκτης που θα μας εκπροσωπήσουν ο Ταναίνης Αριστόδημος. Καλή επιτυχία στα παιδιά και τους ευχόμαστε πολλές επιτυχίες.
 

ΒΑΟΛ-ΦΟΒ (3ο τελικος) 2009/2010

Στο βίντεο θα δείτε την ισοφάριση του ΦΟΒ με 1/2 βολές ενώ ακούγονται τα "μπράβο" από τους λιγοστούς φιλάθλους του ΦΟΒ...

... κατά την διάρκεια τον βολών ο έφορος του ΒΑΟΛ κάνει "σπρίντ" για να πάει το φαρμακείο στον Χατζηλάμπρου Λ. που είχε χτυπήσει. Στην συνέχεια ο Καλιμανάς ευστοχεί σε τρίποντο όπου έκρινε το παιχνίδι γιατί περνάει 3 πόντους μπροστά 71-68 με το χρονόμετρο 1.16 πριν το τελος του αγώνα!


...βιαστική επίθεση του ΦΟΒ από τον Σταμέλο με άστοχο σουτ... στην συνέχεια αλλο ενα καθοριστικό καλάθι από τον ΒΑΟΛ με τον Πατελιδα...και άλλο ένα βιαστικό υπο πίεση σουτ και παλι άστοχο για τον ΦΟΒ από τον Λεγάτο Στ. με αποτέλεσμα τους έξαλλους πανηγυρισμούς του Καλιμανά και ενώ το χρονόμετρο έδειχνε 31sec για τη λήξη.


...εύστοχος σε 2 ελεύθερες βολές ο Καλιμανάς για τον ΒΑΟΛ και στην συνέχεια άλλη μια βιαστική επίθεση από τον ΦΟΒ με τον Σταμέλο.

ΕΦΗΒΟΣ-ΟΜΗΡΟΣ (Β΄γυρος 2008-2009)

Όλα τα παιχνίδια εδώ και 3 χρόνια ΕΦΗΒΟΣ-ΟΜΗΡΟΣ είναι δραματικά και κρίνονται στη τελευταία επίθεση ή τελευταίο λεπτό ακόμα και στην παράταση. Το παρακάτω βίντεο είναι από τον περσινό 2ο γύρο πριν τα play-off (2008-2009) .Το παιχνίδι κατέληξε στην παράταση (54-54) και η ομάδα μας βρισκόταν πίσω στο σκορ με 1 πόντο 8sec πριν το τέλος. Μετά από αντεπίθεση από αμυντικό ριμπάουντ, κερδίσαμε αντιαθλητικό φάουλ όπου ευστοχήσαμε στις 1/2 βολές. Στη συνέχεια είχαμε στην κατοχή μας τη μπάλα και κερδίσαμε φάουλ οπου βάλαμε πάλι 1/2 και το σκορ έγραφε 61-62. Τέλος πήραμε το επιθετικό ριμπάουντ, αστοχήσαμε και έγινε μια διεκδίκηση αλλά ο διαιτητής έληξε το παιχνίδι!!!

Τσεσμές - Χίος 53-79 (παλαίμαχοι)

Το Σάββατο 17/4 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και άριστη φιλοξενία από μέρους της τούρκικης ομάδας, αγώνας μπάσκετ μεταξύ παλαίμαχων του νησιού μας με την ομάδα των παλαίμαχων του Τσεσμέ. Νικητής του αγώνα ήταν η Χίος με 79-53. Οι χιώτες που μας εκπροσώπησαν ήταν: Συριάνης (προπονητής), Λαμπρινούδης Ν, Μπόης Γ, Μουζακίτης Μ, Μυριαγκός Στ, Σταμέλος Β, Δέδες Β, Μυλωνάς Γ, Χρυσικάκος Μ, Κουντουριάδης Γ. και ο Πρόεδρος του ΔΟΝΑ Μ. Κοντούδης. Συγχαρητήρια στους παλαίμαχους χιώτες παίχτες μας και φυσικά στους διοργανωτές. Αξίζει να σημειωθεί οτι τη μεταφορά των παιχτών πρόσφερε το SUNRISE TOURS και μετά τη λήξη του αγώνα ακολούθησε φιλικό τραπέζι.

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Λίγες μέρες πρίν τα μπαράζ...















Λίγες μέρες πριν τα μπαράζ και η διαμόρφωση της βαθμολογίας κρίνεται στα αποτελέαματα των αγώνων του σαβ/κου και κυρίως στο ντέρμπι ανάμεσα Ηρακλή - Κανάρη στις 25/4 και ώρα 17:00 όπου το αποτέλεσμα θα είναι καθοριστικό για την τελική τετράδα.

Η ολοκλήρωση της 25ης αγωνιστικής θα γίνει με τα παιχνίδια:





Τέλος για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος ακολουθεί η 26η αγωνιστική:



Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ε.Ο.Κ. ΧΙΟΥ

ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΜΙΚΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Το Σάββατο 24 Απριλίου 2010 και ώρα 18.30΄ στο Κλειστό Γυμναστήριο Χίου θα γίνει η τελετή βράβευσης της Μικτής Παίδων, Πρωταθλήτριας Ομάδας Αιγαίου στο Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης, καθώς και της Μικτής Ομάδας Κορασίδων, που κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο αντίστοιχο πρωτάθλημα.

Σας καλούμε όλους να είστε εκεί.

Επιστροφή του Ομήρου στην έδρα του και 6 - 1 τις Καρυές!

Το Σάββατο 17 Απριλίου ο Όμηρος υποδέχτηκε στην Καλλιμασιά την ομάδα των Καρυών. Ο Όμηρος τυπικά και ουσιαστικά γηπεδούχος, αφού έληξε πλέον η ποινή του αποκλεισμού της έδρας του, επιβλήθηκε στη φιλοξενούμενη ομάδα των Καρυών με τελικό σκορ 6 - 1.
Τα γκολ της αναμέτρησης:
Στο 35' ο Αποστόλης Μουλάκης το 1 - 0
Στο 52' ο Στέλιος Πελαντής το 2 - 0
Στο 59' ο Πουλιός το 3 - 0
Στο 68' ο Τσαφάρας (Καρυές) σε εκτέλεση πέναλτι 3 - 1
Στο 70', ο Πελαντής (δεύτερο γκολ) το 4 - 1
Στο 84' ο Πελαντής (τρίτο γκολ) το 5 - 1
Στο 88' ο Πουλιός (δεύτερο γκολ) το τελικό 6 - 1
http://kallimasia.blogspot.com

Κυριακή 18 Απριλίου 2010

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ-ΟΜΗΡΟΣ(β'γυρος 2010)

...

ΤΕΛΙΚΟΣ ΒΑΟΛ-ΦΟΒ(3ο παιχνιδι)






...σε λιγο και αλλα βιντεακια.....

Σάββατο 17 Απριλίου 2010

παλια βιντεο....

No effect!!!

NBA: Τα ζευγάρια των πλέι οφ

Τα ζευγάρια των πλέι οφ (στις 4 νίκες η πρόκριση):

Δύση
1. Λος Άντζελες Λέικερς - Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ
2. Ντάλας Μάβερικς - Σαν Αντόνιο Σπερς
3. Φίνιξ Σανς - Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς
4. Ντένβερ Νάγκετς - Γιούτα Τζαζ

Ανατολή
1. Κλίβελαντ Καβαλίερς - Σικάγο Μπουλς
2. Ορλάντο Μάτζικ - Σάρλοτ Μπόμπκατς
3. Ατλάντα Χοκς - Μιλγουόκι Μπακς
4. Μπόστον Σέλτικς - Μαϊάμι Χ

Σήμερα 17/4 στις 22:00 στο novasports3
Κλίβελαντ Καβαλίερς - Σικάγο Μπουλς

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

2009 NBA MVP: LeBron James

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΦΙΛΩΝ ΟΜΗΡΟΥ

ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑ 24/5/10

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ! Ο ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΈΣΗ! ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΑ ΧΙΩΤΙΚΑ ΓΗΠΕΔΑ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΕΞΩΝΤΩΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ.

Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος τελείωσε αρχές Μαΐου και βρήκε την ομάδα μας στην τέταρτη θέση μετά το άτυχο αποτέλεσμα μέσα στην Καλαμωτή την τελευταία αγωνιστική. Έτσι πήγαμε στους αγώνες κατάταξης ( μπαράζ) με 0 βαθμούς έναντι 3 της Μίκρας,2 της Καλαμωτής και 1 του Ηρακλή .

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΠΑΡΑΖ

ΚΑΛΑΜΩΤΗ – ΟΜΗΡΟΣ 1-0, ΗΡΑΚΛΗΣ-ΜΙΚΡΑ 1-0, ΜΙΚΡΑ-ΟΜΗΡΟΣ 0-1, ΚΑΛΑΜΩΤΗ-ΗΡΑΚΛΗΣ 0-0, ΗΡΑΚΛΗΣ – ΟΜΗΡΟΣ 2-3 ( ίσως στον καλλίτερο αγώνα της περιόδου) και ΚΑΛΑΜΩΤΗ-ΜΙΚΡΑ 0-0.

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΓΩΝΩΝ ΜΠΑΡΑΖ

ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜΟΙ ΚΑΝ.ΠΕΡΟΔΟΥ ΒΑΘΜΟΙ ΜΠΑΡΑΖ ΣΥΝΟΛΟ ΒΑΘΜΩΝ ΓΚΟΛ

ΚΑΛΑΜΩΤΗ 2 5 7 1-0

ΟΜΗΡΟΣ 0 6 6 4-3

ΗΡΑΚΛΗΣ 1 4 5 3-3

ΜΙΚΡΑ 3 1 4 0-2

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΧΙΟΥ Η ΚΑΛΑΜΩΤΗ .Ο ΟΜΗΡΟΣ Η ΚΑΛΛΙΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΜΠΑΡΑΖ (ΚΑΤΑ ΠΟΛΟΥΣ ΚΑΙ Η ΚΑΛΛΙΤΕΡΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ) ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΜΕ ΔΕΥΤΕΡΟΙ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΧΙΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΕ ΧΙΟΥ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ,ΒΑΡΒΑΣΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΦΑΡΚΑΙΝΑ.( 3 ΟΜΑΔΕΣ)

ΑΠΟ ΤΗΝ Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΠΥΡΓΟΣ, ΠΑΓΧΙΑΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΟΛΟΠΟΤΑΜΙΟΥ ΚΑΙ ΛΕΩΝ ΑΦΡΟΔΙΣΙΩΝ ( 4 ΟΜΑΔΕΣ)

ΕΙΜΕΘΑ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΑΘΗΚΑΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ .

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ Ο ΟΜΗΡΟΣ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ

ΑΠΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΟ ΤΟΠΟ ΕΠΣ ΧΙΟΥ

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ FAIRPLAY 2009 - 2010

11/05/2010, 9:31:19

Σας γνωρίζουμε παρακάτω κατά σειρά επιτυχίας
τα τελικά αποτελέσματα του « FAIR PLAY » 2009 - 2010.

1. ΟΜΗΡΟΣ 190,8
2. Α.Ο.ΆΤΛΑΣ :189,410
3. ΜΙΚΡΑ 187,4

ΚΛΠ

ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΠΟ «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΧΙΟ»

Όμηρος ο «τιμωρός», έκανε «μπλόκο» τίτλου στο… 92’ και ήρθε το έμφραγμα
ΝΙΚΗΣΕ 3-2 ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΗΝ 3Η ΘΕΣΗ!
• Ο «ΓΗΡΑΙΟΣ» ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΣΤΟ 88’ 2-1 ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΕΙ!

Ένα απίστευτο φινάλε επεφύλαξε το τελευταίο ματς της χρονιάς για Όμηρο και Ηρακλή. Η ομορφιά του ποδοσφαίρου σε όλο της το μεγαλείο. Ενώ ο Ηρακλής κρατούσε την τύχη στα χέρια του, έπειτα από το γκολ του Μανιάτη στο 88’ και όλα έδειχναν ότι θα είναι πρωταθλητής (την ώρα που η Καλαμωτή ήταν 0-0 με τη Μίκρα), ο Όμηρος είχε αντίθετη άποψη.
Τότε χτύπησε με 2 γκολ στις καθυστερήσεις, τα οποία γκρέμισαν το «γηραιό» από το πρωτάθλημα στην 3η θέση!
Ο Όμηρος, παρότι αγωνιζόταν χωρίς τους τραυματίες Αποστόλη Μουλάκη και το Μάριο Ζαχαρίου και έμεινε πίσω στο σκορ, ανέβασε στροφές και κατάφερε να ισοφαρίσει, ενώ τη στιγμή που δέχτηκε το 2ο γκολ κατόρθωσε στις καθυστερήσεις να κάνει τη μεγάλη ανατροπή, κατακτώντας τη 2η θέση στο πρωτάθλημα.
Στο 1ο μέρος και οι δυο ομάδες είχαν ευκαιρίες, χωρίς όμως να σκοράρουν. Στην επανάληψη ο Ηρακλής μπήκε πιο αποφασιστικά και ευτύχησε να σκοράρει στο 51ο λεπτό. Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο Αχιλλέας Πασβάντης οπισθοχώρησε αδικαιολόγητα την ομάδα και φυσιολογικό και επόμενο ήταν να έρθει η ισοφάριση από τους Καλλιμασιώτες.
Μόνο τότε, στο τελευταίο δεκάλεπτο, και γνωρίζοντας ο Ηρακλής ότι με νίκη κατά μεγάλο ποσοστό θα έπαιρνε το πρωτάθλημα, την ώρα που στην Καλλιμασιά το ματς ήταν «Χ», ξύπνησε και κατόρθωσε να σκοράρει στο 88ο λεπτό.
Δυστυχώς ένα μπλακ άουτ που έπαθε ο Ηρακλής στις καθυστερήσεις, αλλά και ο πάγκος του, που ενώ είχε να κάνει αλλαγές δεν έκανε, στοίχισε στην ομάδα.
Ο «γηραιός» έπρεπε να «κρύψει» την μπάλα (όταν ήταν μπροστά με 2-1) αλλά δέχτηκε 2 τέρματα στα 92’ και 95’, χάνοντας και 2 θέσεις στο πρωτάθλημα, τερματίζοντας τελικά 3ος!
Από πλευράς θεάματος δικαιωθήκαμε απόλυτα όσοι βρεθήκαμε στο Δημοτικό Στάδιο Χίου, ενώ στα υπόλοιπα 5 παιχνίδια των πλέι οφ σημειώθηκαν μόνο 3 γκολ, σε αυτό το παιχνίδι τα 5 τέρματα αποζημίωσαν τον κόσμο.
Πολυπληθής όπως πάντα ο κόσμος του Ομήρου, αλλά και αρκετά εκδηλωτικός. Παράλληλα και οι φίλοι του Ηρακλή ήταν πάρα πολλοί.
Από τον Όμηρο διακρίθηκαν οι Ψαρούδης, Δαλάτσης, Πουλιός, ενώ από τον Ηρακλή οι Γκαντούδης, Ζώης.
Καλή η διαιτησία του Γιάχου (Τσούχλης - Στουπάκης). Ελέγχεται για τη φάση του 58’ που δεν υπέδειξε στον Πελαντή 2η κίτρινη κάρτα, όταν από κοντά πήγε να σκοράρει με το χέρι.
ΗΡΑΚΛΗΣ: Σαββίδης, Μπαλής, Μπούλης, Λάγαρης, Γιοβανάκης, Ζώης, Παπαλάνης, Γκαντούδης, Ζαμπετάκης, Κυδωνάκης (91’ Φλάμος), Κουτρής (67’ Μανιάτης).
ΟΜΗΡΟΣ: Μαυρογιάννης, Αγορής, Κρουσουλούδης, Αγγελάκης (72’ Ν. Κοκοκύρης), Ι. Κοκοκύρης, Γεροντιδάκης (57’ Κωνσταντίνου), Ψαρούδης, Πελαντής, Δαλάτσης, Πουλιός, Γκορίτσα (82’ Κουκής).


Αν μετρούσαν μόνο τα πλέι οφ, τον τίτλο θα κέρδιζε ο Όμηρος!

O OMHΡΟΣ ήταν ο πρωταθλητής στα πλέι οφ, όμως δεν κατάφερε να πανηγυρίσει στο τέλος το πρωτάθλημα. Τα δυο παιχνίδια με την Καλαμωτή κόστισαν στους Καλλιμασιώτες, από τη μια η ήττα στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος στην Καλαμωτή, που τους γκρέμισε από την κορυφή, η οποία θα τους έδινε και το μπόνους των 3 βαθμών, αλλά και σε συνδυασμό με τα άλλα αποτελέσματα τερμάτισε 4ος και ξεκίνησε από το μηδέν!
Η άλλη ήττα στην 1η αγωνιστική των πλέι οφ από την Καλαμωτή τον έφερε πίσω στη βαθμολογία, που δεν μπόρεσε να καλύψει στους 2 τελευταίους αγώνες, παρότι κέρδισε.
Η Καλαμωτή παίζοντας μυαλωμένα πήρε αυτό που ήθελε. Τερμάτισε αήττητη σε αυτή την ψυχοφθόρα διαδικασία. Νίκησε τον Όμηρο και παίρνοντας ισοπαλίες με Μίκρα και Ηρακλή, ήρθε στην 1η θέση. Η πορεία της ήταν σταθερά ανοδική, καθότι στα τελευταία χρόνια τερματίζει πάντα στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.
Ο Όμηρος ήταν ο κερδισμένος στα πλέι οφ, ξεκίνησε με μηδέν βαθμούς και πήρε 6. Η Καλαμωτή που ξεκίνησε με 2, ανέβηκε ακόμη 5, ενώ ο Ηρακλής μάζεψε 4 βαθμούς (ξεκίνησε με 1 βαθμό) και μεγάλη χαμένη ήταν η Μικρασιατική που είχε το αβαντάζ των 3 πόντων - μπόνους αλλά μάζεψε μόνο έναν!
Ν. ΖΕΡΒΟΠΟΥΛΟΣ