Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος (ΣΠΑΚΕ) διοργάνωσε φέτος για πρώτη φορά, το 1ο Πανελλήνιο Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης, για Βετεράνους καλαθοσφαιριστές ηλικίας 35 ετών και άνω.

Το τουρνουά διεξήχθη στην Αθήνα στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ, με την ομάδα της Θεσ/νίκης να πανηγυρίζει τελικά την κατάκτηση του τίτλου, αφού επικράτησε στον τελικό της Χίου με 57-61.

Έτσι, η χιώτικη ομάδα κατέκτησε την 2η τιμητική θέση στο τουρνουά και αποτελούνταν από τους εξής: Δέδες Βαγγέλης, Αμέντας Κώστας, Δισάκης Μάρκος, Δισακιάς Μάκης, Καλιμανάς Αντώνης, Κουμελάς Φώτης, Μουτάφης Θοδωρής, Μπενέτος Δημήτρης, Μπλάτζιος Λευτέρης, Μπουλούκης Αντώνης, Μυλωνάς Γιάννης και Ρεζνίκος Γιώργος.

Συνολικά έξι ομάδες από διάφορες πόλεις ανά την Ελλάδα έλαβαν μέρος στο τουρνουά, ανάμεσά τους και η Χίος. Οι αντίπαλοι της χιώτικης ομάδας ήταν οι εξής: Αθήνα, Αγρίνιο, Βέροια, Θεσ/νίκη και Ξάνθη.

Στα αξιοσημείωτα του τουρνουά, οι δύο πρωτιές στα συνολικά στατιστικά του Αντώνη Καλιμανά, ο οποίος σημείωσε τα περισσότερα τρίποντα και είχε τα περισσότερα κλεψίματα στο τουρνουά.

Αναλυτικά ακολουθούν τα αποτελέσματα:

Ξάνθη - Χίος 45-49

Χίος - Θεσ/νίκη 67-72

Χίος - Βέροια 73-66

Χίος - Θεσ/νίκη 57-61


Πηγή: www.sportschios.gr,

Για την παραπάνω διάκριση το ΔΣ του "ΟΜΗΡΟΥ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ" Συγχαίρει τους παλαίμαχους Χιώτες αθλητές και ειδικά τον Δισακιά Μιχάλη τέως παίκτη του και νυν  μπασκετικό παράγοντα του ΟΜΗΡΟΥ, επίσης τον Καλλιμασιώτη Κουμελά Φώτη.Eπίσης(μετά από υπόδειξη φίλου) ένα ξεχωριστό μράβο στον ζωντανό  "θρύλο" Καλμανά Αντώνη .

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΡΕ ΚΩΣΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΛΙΜΑΝΑ, ΖΩΝΤΑΝΟ ΘΡΥΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΤΟΥ ΧΙΩΤΙΚΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΟΤΑΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΜΕ

Δημοσίευση σχολίου