Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Πρωταθλητής μετά απο 13 χρόνια..

Μετά από ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη τρίτο τελικό στο πρωτάθλημα της Α' Κατηγορίας των ανδρών, η ομάδα που θα συμμετέχει στα ειδικά μπαράζ ανόδου για το εισιτήριο στην Γ' εθνική κατηγορία  είναι ..



ο Παλλεσβιακός  που ήταν ο μεγάλος νικητής κόντρα στον Αρίωνα και στέφθηκε επάξια πρωταθλητής Λέσβου για το 2010-11, επιστρέφοντας στην κορυφή της Λέσβου έπειτα από 13 χρόνια.
Οι παίκτες του Θοδωρή Γιαννίκου έκαναν υπερπροσπάθεια σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος, τερματίζοντας δεύτεροι στην κανονική περίοδο και εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο το γεγονός, πως ο τέταρτος Αρίωνας έβγαλε νοκ άουτ τον πρωτοπόρο Αιολικό στα ημιτελικά. Μετά από μια νίκη για κάθε ομάδα στη σειρά των τελικών, το τρίτο ματς που θα έκρινε τον τίτλο, προμηνυόταν συναρπαστικό, όπως και έγινε.
Μπροστά στο κατάμεστο από κόσμο Κλειστό της Νεάπολης, με καταπληκτική ατμόσφαιρα από τους φίλους και των δύο ομάδων, ο Παλλεσβιακός κέρδισε 69-54 τον Αρίωνα και σήκωσε την κούπα, επιστρέφοντας στους τίτλους στην κατηγορία των ανδρών. Τελευταία φορά που είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα ο "Παλλέ" ήταν το 1997-98 και από τότε, τους τίτλους μονοπωλούσαν Αρίωνας και Γέρα.
Οι παίκτες του Θοδωρή Γιαννίκου ήταν συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του ματς, πήραν διαφορά ασφαλείας στο ημίχρονο, όμως ο Αρίωνας κάνοντας τη γνωστή απέλπιδα προσπάθειά του στο τρίτο 10λεπτο, πλησίασε στο καλάθι και διεκδίκησε επί ίσοις όροις το ματς. Όμως εκεί, μέτρησε η εμπειρία, η ψυχή και το πάθος των παικτών του Παλλεσβιακού, που εκμεταλλεύτηκαν την κούραση των φιλοξενούμενων και με κρίσιμα καλάθια, ανέβασαν και πάλι τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων, πανηγυρίζοντας στο τέλος σα μικρά παιδιά την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Άξιος συγχαρητηρίων ο Αρίωνας, που πάλεψε για την ολική ανατροπή στα playoff, μένοντας με μια γλυκόπικρη γεύση στο τέλος. Άψογη η διαιτησία των Λεβεντέλλη και Αχαμνού.
Στις απονομές που ακολούθησαν από την ΤΕ ΕΟΚ Λέσβου, ο Ρούσσος για λογαριασμό του "Παλλέ" σήκωσε το τρόπαιο του πρωταθλητή μέσα σε ντελίριο ενθουσιασμού, ενώ  λίγο πιο πριν, παίκτες και φίλαθλοι πανηγύρισαν έξαλλα, ανοίγοντας σαμπάνιες!
ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟΣ – ΑΡΙΩΝ ΜΥΤ. 69-54
Σκορ ημιχρόνου: 38-28
Τα δεκάλεπτα: 16-13, 23-15, 15-17, 15-9
Διαιτητές: Λεβεντέλλης Παν. – Αχαμνός Νικόλαος
ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟΣ (Γιαννίκος): Λαμπρινάκος 22, Ρούσσος 10, Ζώϊτος 10, Κομνηνός 11, Παναγιωτίδης 7, Παπάζογλου 5, Χρυσουλάκης 4, Βέτσος, Σταμούλης, Αναστασίου, Σουσαμλής
ΑΡΙΩΝ ΜΥΤ. (Καταύτος): Ορφανός 21, Οικονόμου 12(1), Τσακαλάκης 8, Παπιομύτογλου 5, Κούκουρας 4, Γραμμός 2, Καζάζης 2, Ιωαννίδης, Αργυρόπουλος, Ψημίτης, Σολωμός



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου