Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Νίκη παραμονής για το ΒΑΟΛ

Σπουδαία, από κάθε άποψη νίκη, σημείωσε η γυναικεία ομάδα του ΒΑΟΛ το μεσημέρι της Κυριακής, στο Κλειστό απέναντι στην ισχυρότατη ΑΕ Ν. ΚΗΦΙΣΙΑΣ. Με τη νίκη της αυτή η Χιώτικη ομάδα διατηρήθηκε στην 7η θέση της βαθμολογίας και συνεχίζει να ..
παλεύει, για την παραμονή της στην Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών. Ο αγώνας ήταν μια …κατάθεση ψυχής από τα κορίτσια του Παντελή Βούλικα, που παρά το «τραγικό» ξεκίνημα βρήκαν το σθένος να κάνουν την ολική επαναφορά και να κερδίσουν έναν σπουδαίο αντίπαλο που επίσης τα έδωσε όλα για τη νίκη. Ο αγώνας ξεκίνησε πολύ άσχημα για τον ΒΑΟΛ που είχε κάκιστες επιθετικές επιλογές, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τους 4 (!!!) πόντους ενεργητικό, στο Α΄ δεκάλεπτο (04 – 11). Στο Β΄ δεκάλεπτο οι Χιώτισσες άφησαν πίσω το «φάντασμα» της προηγούμενης περιόδου και βρίσκοντας λύσεις έξω από τα 6,75 κάλυψαν τη διαφορά και το κυριότερο άρχιζαν να πιστεύουν πως η νίκη δεν αποτελεί …ουτοπία. Χωρίς να πετύχει 2ποντο, αλλά με 5 τρίποντα και 6/6 βολές ο Βούρειος πέτυχε 21 πόντους στη β΄ περίοδο (21 - 15) και έκλεισε το ημίχρονο με τον αγώνα πλέον στον πόντο 25 – 26. Από τη στιγμή που είχε καλυφθεί η διαφορά του -11, ο ΒΑΟΛ βγήκε στο β΄ μέρος αποφασισμένος να πάρει την κρίσιμη αναμέτρηση. Με τα τρίποντα να αποτελούν το «κρυφό» όπλο της ομάδας μας (10 (!!!) εύστοχα συνολικά) οι 2 μονομάχοι εναλλάσσονταν στην πρωτοπορία του σκορ, με τον πίνακα να γράφει 40 – 39 στο τέλος του 3ου δεκαλέπτου. Το καθοριστικό 4ο δεκάλεπτο κύλησε στο ίδιο μοτίβο με την περιφερειακή γραμμή της Αθηναϊκής ομάδας να πετυχαίνει πόντους και τις Χιώτισσες να έχουν τις απαντήσεις με παλικαρίσια καλάθια και συμπαραστάτη πλέον και τον κόσμο που είχε «ξεσηκωθεί» στις κερκίδες του Κλειστού. Την κρισιμότερη στιγμή του αγώνα, 3΄ πριν το τέλος, ο ΒΑΟΛ πήρε για πρώτη φορά, διαφορά +6 την οποία και κράτησε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, με παθιασμένη άμυνα και καλάθια «ψυχής» όταν η μπάλα «έκαιγε». Ο ΒΑΟΛ ευτύχησε να έχει σήμερα στη σύνθεσή του τη Θάλεια Ψώρρα (16π. 2τρ.) «θηρίο» σε άμυνα κι επίθεση, την ηγετική Δήμητρα Χαβαλέ (15π. 3τρ.), την «πληθωρική» εντός κι εκτός ρακέτας Τώνια Πιτσάκη (10π. 2τρ.), την Δέσποινα Κουτουβίδη (6π. 1τρ.) που πέτυχε υπερπολύτιμους πόντους. Την Βίκυ Κομνηνού (6π. 2τρ.) καλή οργανωτικά και καθοριστική στην επίθεση, τη Μαρία Μονογιούδη που αφού πάλεψε στις 2 ρακέτες, «κλείδωσε» τη νίκη μ’ ένα καλάθι …μεγάλο σαν τη καρδιά της, την Άντα Ζαχαριάδη να δίνει τις δικές της μεγάλες μάχες και τη «μικρή» Στεφανία Πύρρου να έχει τη δική της συμβολή στη μεγάλη νίκη. Κατάθεση ψυχής κι από τα κορίτσια που ήταν στον πάγκο… Από τις τραυματισμένες Αγγελική Βουδούρη και Ζωή Παπαγεωργάκη και τις μικρές Ξανθούλα Μαργαρίτη, Καλλιόπη Γρηγοριάδου και Δανάη Συρρή. Από την ΑΕΝΚ που έπαιξε καθαρά, δυνατά και παθιασμένα για τη νίκη και απέδειξε πως δεν ήταν τυχαία η μεγάλη επιτυχία της περασμένης αγωνιστικής ξεχώρισαν οι Χαϊκάλη (13π.), Τριμέρη (12π. 2τρ.) και Μάλαμα (10π.).Πολύ καλή η διαιτησία των κ.κ. Τσακαλογιάννη και Νάστου.

Τα δεκάλεπτα
: 04 – 11, 25 – 26, 40 – 39, 55 – 51.

ΒΑΟΛ ΧΙΟΥ (Βούλικας – Συμιακάκης) Ψώρρα 16 (2), Μονογιούδη 2, Πύρρου, Κομνηνού 6 (2), Χαβαλέ 15 (3), Ζαχαριάδη, Πιτσάκη 10 (2), Κουτουβίδη 6 (1).

ΑΕΝΚ (Θέμελης) Κοτρόλου 2, Μολφέτα, Παπαδοπούλου 6 (2), Τριμέρη 12 (2), Μάλαμα 10, Τουλιάτου 1, Χαϊκάλη 13, Πετράκη 7.

Τα αποτελέσματα:
Τερψιθέα - Παιανία 62-65
Παγκράτι - Κρόνος Αγ. Δημητρίου 38-61
Αστέρας Εξαρχείων - Νίκη Λευκάδας 69-35
Βούρειος Χίου - Ν. Κηφισιά 55-51
Αρκάδι - Σπόρτιγκ 46-57 (χθες)
Παραλία - Άρης Χολαργού 42-80

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου