Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

ΦΤΩΧΟΤΕΡΟ ΤΟ ΧΙΩΤΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ, ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΙΧΑΛΙΑΔΗΣ


   Αχιλλέας Μιχαλιάδης του Ιωάννη. 
Καλλιμασιώτης, το μικρότερο  παιδί πολύτεκνης οικογένειας .
Συνταξιούχος πλοίαρχος του εμπορικού Ναυτικού 
και  κατείχε για πολλά χρόνια τη θέση του προέδρου της τοπικής επιτροπής Μπάσκετ της Χίου  συγκεκριμένα μετά την παραίτηση του πρώτου προέδρου (κ. Γιοβανάκη ) το 1989 αναλαμβάνει ο  Αχιλλέας Μιχαλιάδης, ο οποίος παρέμεινε επάξια πρόεδρος μέχρι τον Οκτώβρη του 2013 . Το μπάσκετ της Χίου και κατ΄επέκταση του ΟΜΗΡΟΥ οφείλει πολλά στον εκλιπόντα.  Αγαπούσε την γενέτειρά του Καλλιμασιά, τα καλοκαίρια δε ήταν καθημερινά στο χωριό αφού έμενε στην θερινή του κατοικία στον Άγιο Αιμιλιανό.
 Η οικογένεια του ΟΜΗΡΟΥ   εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του.
Το www.sportschios.gr  έγραψε:
"Φτωχότερο είναι το χιώτικο μπάσκετ καθώς απεβίωσε ο τ. Πρόεδρος της ΕΟΚ / ΤΕ Χίου Αχιλλέας Μιχαλιάδης. Ο εμβληματικός Αχιλλέας υπήρξε Πρόεδρος της Τοπικής του μπάσκετ από το 1989, όταν παρέλαβε από τον 1ο Πρόεδρο Ματθαίο Γιοβαννάκη, μέχρι το 2013 όταν και παρέδωσε στον νυν Πρόεδρο της ΤΕ κ. Αλέξη Τσαρδάκα. Υπήρξε στυλοβάτης του χιώτικου μπάσκετ και συνδετικός κρίκος με την ΕΟΚ όντας προσωπικός φίλος του Γιώργου Βασιλακόπουλου και ιδιαίτερα αγαπητός σε όλα τα κλιμάκια της Ομοσπονδίας. Έφερε στο νησί μας μεγάλες διοργανώσεις (προκριματική φάση πανευρωπαϊκού κορασίδων) και είδε επί των ημερών του μεγάλες επιτυχίες τόσο σε επίπεδο Τοπικής, όσο και σε επίπεδο σωματείων. Μεγάλη του αγάπη (εκτός από την ΑΕΚ) ο Παγχιακός ΓΣ τον οποίο υπηρέτησε πιστά επί δεκαετίες και τον οποίο καμάρωσε μέχρι και τα σαλόνια της Α1 Εθνικής Γυναικών.
Θερμά συλληπητήρια στους οικείους του Αχιλλέα Μιχαλιάδη και μακάρι η μακρόχρονη, σημαντική και ανιδιοτελής προσφορά του στο χιώτικο μπάσκετ να βρει συνεχιστές και μιμητές. Καλό ταξίδι Πρόεδρε…"
.
H Τοπικη Επιτροπή μπάσκετ της Χίου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
Με θλίψη σας γνωρίζουμε ότι από σήμερα το χιώτικο μπάσκετ είναι φτωχότερο καθώς έφυγε από τη ζωή ο επίτιμος πρόεδρος της Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Χίου ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΙΧΑΛΙΑΔΗΣ. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα 2-5-2019 και ώρα 17.00 στον ιερό ναό Αγίου Ιωάννη Προδρόμου.
Σήμερα 2-5-2019 και ώρα 12.00 συνήλθε συνεδρίαση, μετά από πρόσκληση του προέδρου του Δ.Σ. της Τοπικής Επιτροπής Ε.Ο.Κ. Χίου. Ο πρόεδρος ανήγγειλε το θάνατο του επί εικοσιτεσσέρων ετών πρώην προέδρου της Τοπικής Επιτροπής Ε.Ο.Κ. Χίου και νυν επίτιμου προέδρου της ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΙΧΑΛΙΑΔΗ  και ομόφωνα αποφάσισαν:
  1. Να παραστούν τα μέλη της Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Χίου στη νεκρώσιμη ακολουθία.
  2. Να εκφραστούν τα συλλυπητήρια των μελών στους οικείους του.
  3. Να κατατεθεί στη μνήμη του χρηματικό ποσό στην «Κιβωτό του Κόσμου»
  4. Να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στους αγώνες 4 & 5-5-2019, καθώς και στους αγώνες play-off  Α΄ ανδρών.
  5. Να δημοσιευθεί το παρόν στα Μ.Μ.Ε. του νομού και να επιδοθεί στους οικείους του.0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου