Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

14 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΜΑΤΘΑΙΟ ΜΠΙΡΛΗ

     Πριν από 14 χρόνια ο χιώτικος μπασκετικός κόσμος θρηνούσε, αλλά και συνεχίζει να θρηνεί, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που πέρασε ποτέ από τα χιώτικα παρκέ.Απ’ τα καλύτερα ταλέντα που έχει αναδείξει το χιώτικο μπάσκετ, ένας αθλητής με εξαιρετικό ήθος και αγαπητός σε όλους, είτε έξω είτε μέσα στα παρκέ.
Ο λόγος φυσικά για τον Ματθαίο Μπιρλή, που σήμερα συμπληρώνονται δεκατέσσερα χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας.
Ο Ματθαίος γεννήθηκε το 1983 στα Αρμόλια, όπου και ξεκίνησε το μπάσκετ στον Oλυμπιακό Αρμολίων. Έπειτα πήρε μεταγραφή στον Όμηρο Καλλιμασιάς το 1999, όπου αγωνίστηκε για έξι χρόνια, κατέκτησε τέσσερα ανδρικά και ένα εφηβικό πρωτάθλημα, με προπονητή τον Παντελή Βούλικα, όπου του δίδαξε τα πρώτα του βήματα στο μπάσκετ. Επίσης συμμετείχε και στις μικτές Χίου, όπου διέπρεψε.
Ο Όμηρος Καλλιμασιάς τιμά και θυμάται κάθε χρόνο τον Ματθαίο, με την αγαπημένη του φανέλα (Νο7) να έχει αποσυρθεί και να βρίσκεται κρεμασμένη στα γραφεία του συλλόγου.
Ο Ματθαίος θα ηταν χαρούμενος για την ομάδα του χωρίου του, Ολυμπιακό Αρμολίων αφου μετά την επανίδρυση του το 2013 μετράει 2 πρωταθλήματα στην Β’Ανδρών μια συμμετοχή στην Α’ Ανδρών και συμμετοχή στο F4 κυπέλλου Ανδρών.
Το Sportschios.gr το καλοκαίρι το 2012, είχε πραγματοποιήσει με επιτυχία, φιλικό αγώνα στη μνήμη του (δείτε βίντεο παρακάτω).Ενω πιο κάτω υπάρχει και βίντεο με εναν απο τους τελευταίους του αγώνα στα παρκέ της Χίου.
Πηγή: '' www.sportschios.gr"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου