Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΕΚΛΟΓΕΣ, ΟΜΗΡΟΣ. ΤΗΣ ΦΙΛΟΜΗΛΑΣ ΜΠΟΛΙΑ



Αντιγράφουμε από προσωπική ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης της Κυρίας Φιλομήλας Μόλια

''ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΕΚΛΟΓΕΣ, ΟΜΗΡΟΣ
Άξιο διερεύνησης το εκλογικό αποτέλεσμα για το τοπικό συμβούλιο του χωριού στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, που αν και υπήρχαν τρεις αξιόλογες γυναικείες υποψηφιότητες δεν εκλέχτηκε καμιά γυναίκα. Η ποσόστωση όπως προέκυπτε στα ψηφοδέλτια ήταν 5 υποψήφιοι άνδρες και 3 γυναίκες. 
- Μια ευχάριστη έκπληξη. Η κάλπη, από τις αρχαιρεσίες στις 2 Ιούνη, ανέδειξε μια γυναίκα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ομήρου μετά σχεδόν από 40 χρόνια. Το 1980 για πρώτη φορά στην ιστορία του συμμετείχα κι εγώ (ως Παπαβασιλείου) στο Δ.Σ., αν και ήταν ένας ανδροκρατούμενος χώρος για τα τότε χιώτικα δεδομένα. Συγχαρητήρια στην Έφη Κουκούλη που ανέλαβε καθήκοντα εφόρου μπάσκετ. Καλή δύναμη και δουλειά στους νεοεκλεγέντες, καλή επιτυχία στα προκριματικά για την άνοδο στη Γ΄ Εθνική του μπάσκετ μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος 2019.
ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ Α.Σ. "ΟΜΗΡΟΣ" ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ
Το ιστορικό μας αθλητικό σωματείο (1928) πλησιάζει ένα αιώνα παρουσίας στα χιώτικα αθλητικά δρώμενα και όχι μόνο. Γενιές και γενιές έχουν περάσει από τα γήπεδα και τους στίβους και έχουν μεγαλώσει βιώνοντας τις χαρές του Ομήρου. Πρώτος πρόεδρος και εμπνευστής της δημιουργίας του, ο γιατρός Γιώργος Σταγκούλης (Πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών). Το 1930 ο Νίκος Σύλλας σε ηλικία 16 ετών συμμετείχε για πρώτη φορά με το σύλλογο στα "Β΄ Εφήβεια Χίου" στην αυλή του σχολείου του. Πήρε την πρώτη θέση στην ελληνική δισκοβολία εφήβων, μετά συμμετείχε σε Αιγαιοπελαγίτικους και κατόπιν έγινε βαλκανιονίκης (1932)και ολυμπιονίκης (1936). Προς τιμήν του το στάδιο του χωριού πήρε το όνομά του. Ο Όμηρος έχει κατακτήσει πολλά πρωταθλήματα και κύπελλα. Στο ποδόσφαιρο, ξακουστό για την εποχή ήταν εκείνο του 1957 (Κύπελο Πετρογκάζ), που πήρε με την αχτύπητη ομάδα του, που άφησε εποχή με τους τότε ''μπαλαδόρους'' της.
Το σωματείο συντελεί στη ζωντάνια του χωριού ποικιλότροπα. Πέρα από τις καθιερωμένες αθλητικές διοργανώσεις με τις ομάδες μικρών (ακαδημίες), εφήβων και ενηλίκων σε διάφορα αθλήματα, διοργανώνει τα γνωστά ετήσια πανηγύρια του (Δεκαπενταύγουστο), ψάλει σε όλο το χωριό τα κάλαντα του νέου έτους, αθλητές του κολυμπάνε για το σταυρό στα Θεοφάνεια, διοργανώνει χοροεσπερίδες και συναντήσεις τσαγιού προς ενίσχυσή του, τιμητικές εκδηλώσεις κ.ά. Είναι ένα μεγάλο κοινωνικό κεφάλαιο για την Καλλιμασιά, την επαρχία, το νησί ''

Για Περισσότερες φωτογραφίες 
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=791995701201652&set=pcb.792013527866536&type=3&theater

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου