Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Αρχίζει το πρωτάθλημα Junior 2010/2011

Η Ε.Π.Σ.Χίου θέλοντας να συμβάλει στη διαμόρφωση και ανάδειξη των αυριανών σωστών αθλητών που θα συνδυάζουν την αθλητική ικανότητα και τη σωματική ανάπτυξη με τη σωστή συμπεριφορά και με στόχο την καλλιέργεια...
της ευγενικής άμιλλας στους αθλητικούς στίβους.

Ακόμα αφού έλαβε υπόψη:
- Την αθλητική νομοθεσία που ισχύει
- Το καταστατικό της
- Τον Κ.Α.Π. άρθρο 19. παρ.4
- Την σχετική απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Χίου

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ε Ι
τους αγώνες του πρωταθλήματος κατηγορίας Τζούνιορ μεταξύ των ποδοσφαιρικών σωματείων της δύναμής της για την περίοδο 2010 – 2011.
Εμείς ελπίζουμε να δηλώσουν πάνω από 15 ομάδες συμμετοχή για να γίνουν πολύ αγώνες
και να γίνει ένα ωραίο πρωτάθλημα που θα το ευχαριστηθούν τα μικρά παιδιά.
Η διεξαγωγή των αγώνων για τα παραπάνω πρωταθλήματα γίνεται σύμφωνα με τους όρους που ακολουθούν, που παίρνουν υπόψη τους κανονισμούς πρωταθλημάτων και παιδείας, αλλά και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα των αγώνων και των αθλητών (ηλικία, σωματική διάπλαση κλπ.) που συγκροτούν τις ομάδες.

ΑΡΘΡΟ 1ο: ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
1. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα αναγνωρισμένα σωματεία της δύναμης της Ε.Π.Σ.Xίου καθώς και ομάδες που δεν ανήκουν στην δύναμη της. Μαζί με τη δήλωση συμμετοχής πρέπει να καταβληθούν, από τα σωματεία, το δικαίωμα συμμετοχής των 30,00 €.
Τζούνιορ με αθλητές που γεννήθηκαν το έτος 2000 και νεότερους
Στην κατηγορία των Τζούνιορ οι ποδοσφαιριστές θα αγωνίζονται: α) με το δελτίο αθλητικής ιδιότητας Ε.Π.Ο, β) την κατάσταση υγείας ποδοσφαιριστών οι οποία θα πρέπει να είναι θεωρημένη από ιατρό ( παθολόγο, καρδιολόγο, αγροτικό ιατρό, αθλητίατρο και ιατρό γενικής ιατρικής ορθοπεδικό ). Η θεωρημένη από το ιατρό κατάσταση υγείας των ποδοσφαιριστών πρέπει να κατατίθεται στην Ε.Π.Σ.Χίου υποχρεωτικά πριν από την διεξαγωγή των αγώνων, προκειμένου να έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι ποδοσφαιριστές σε αγώνες και θα ισχύει για όλη την περίοδο, γ) Πιστοποιητικό γέννησης με φωτογραφία και προσωρινά δελτία Ε.Π.Σ.Χίου, δ) για αλλοδαπούς αθλητές επικυρωμένη φωτοτυπία διαβατηρίου και προσωρινό δελτίο Ε.Π.Σ.Χίου.

ΑΡΘΡΟ 2ο: ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ
Τα σωματεία πρέπει να υποβάλουν δήλωση συμμετοχής το αργότερο μέχρι την Μ.Πέμπτη 21 Απριλίου 2011 και ώρα 12:30μ.μ. Η κλήρωση των αγώνων θα γίνει από την Επιτροπή Πρωταθλήματος στα γραφεία της Ε.Π.Σ.Χίου στις 26 Απριλίου 2011 ημέρα Τρίτη και ώρα 18:00μ.μ.Το κάθε σωματείο θα υποβάλλει δήλωση συμμετοχής. Στην κατηγορία των Τζούνιορ τα Σωματεία μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή με δύο ομάδες. Ποδοσφαιριστής που θα αγωνιστεί με την Α΄ ή Β΄ ομάδα του Σωματείου θα αγωνίζεται σε μια μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Σε περίπτωση που αγωνιστεί και με τις δύο ομάδες του Σωματείου στο ίδιο πρωτάθλημα το Σωματείο θα αποκλείεται από τους παραπέρα αγώνες του πρωταθλήματος. Σε περίπτωση που σωματείο συμμετάσχει με δεύτερη ομάδα στην ίδια κατηγορία οι ομάδες θα ανήκουν σε διαφορετικό όμιλο της κατηγορίας αυτής και καταθέτει υποχρεωτικά κατάσταση δύναμης και κατάσταση υγείας για το καθένα τμήμα χωριστά. Θεωρημένη απαραίτητα από την Ε.Π.Σ.Χίου. Στον τελικό αγώνα της κατηγορίας αυτής δεν επιτρέπεται η συμμετοχή των δυο τμημάτων της αυτής ομάδας. Ο αριθμός των αλλοδαπών θα είναι μέχρι και τρείς (3). Οι ομογενείς θα αγωνίζονται ελεύθερα.

ΑΡΘΡΟ 3ο: ΓΗΠΕΔΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΤΕΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
Οι αγώνες της Τζούνιορ κατηγορίας θα γίνονται σε γήπεδα που θα επιλέγει η Επιτροπή Παιδικών Πρωταθλημάτων της Ε.Π.Σ. Χίου, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε αγωνιστικής ( ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΧΙΟΥ, ΦΑΦΑΛΕΙΟ ) και σύμφωνα με το πρόγραμμα των άλλων κατηγοριών. Η επιτροπή μπορεί να ορίζει κατ΄ εξαίρεση και άλλη μέρα, εφόσον κατά την κρίση της συντρέχει λόγος.
Τα σωματεία που διαθέτουν γήπεδο ιδιόκτητο είναι υποχρεωμένα να το παραχωρούν (μαζί με τις εγκαταστάσεις, αποδυτήρια κλπ.) για τη διεξαγωγή αγώνων τζούνιορ που θα ορίζει η επιτροπή. Σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξουν κυρώσεις για το σωματείο που δεν παραχωρεί το γήπεδό του. Οι εστίες θα είναι μήκους πέντε μέτρων και ύψους δυο τοποθετημένες στις πλευρές του πλάγιου άουτ με γραμμή ακτίνας δώδεκα μέτρων από το κέντρο της εστίας. Οι μπάλες που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι νούμερο τέσσερα.

ΑΡΘΡΟ 4ο: ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
1. Η διάρκεια των αγώνων θα είναι δύο ημίχρονα των 25΄ για την Τζούνιορ κατηγορία με ενδιάμεση ανάπαυλα 10΄.
2. Κάθε ομάδα Τζούνιορ έχει το δικαίωμα να δηλώσει στο φύλλο αγώνα μέχρι και δεκαοκτώ (18) το πολύ ποδοσφαιριστές. Μπορούν να γίνουν απεριόριστες αλλαγές, χωρίς διακοπή αγώνος. Θα αγωνίζονται βασικοί 8 ποδοσφαιριστές. Μπορούν να αγωνίζονται και κορίτσια ανάλογης ηλικίας.
3. Κάθε ομάδα οφείλει να προσέρχεται στο γήπεδο τουλάχιστο μισή ώρα πριν από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης του αγώνα και να παρουσιάζεται έγκαιρα στον αγωνιστικό χώρο, έτοιμη για την έναρξη του αγώνα.
4. Εφόσον ο διαιτητής του αγώνα κρίνει ακατάλληλο το γήπεδο, ο αγώνας δεν τελείται. Αν οι καιρικές συνθήκες είναι τέτοιες που εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία ή τη σωματική ακεραιότητα των μικρών ποδοσφαιριστών (π.χ. υπερβολικό κρύο, χιόνι, ιδιαίτερα γλιστερό γήπεδο κλπ), με δεδομένη τη μικρή ηλικία και αντοχή τους, μπορούν οι υπεύθυνοι των δύο διαγωνιζόμενων ομάδων, σε συνεννόηση μεταξύ τους και με τον διαιτητή του αγώνα, να συναποφασίσουν τη μη τέλεση ή διακοπή του αγώνα.
Αγώνας που διακόπτεται λόγω καιρικών συνθηκών, επαναλαμβάνεται με ορισμό επιτροπής από το λεπτό που διακόπηκε ειδικά για το Τζούνιορ πρωτάθλημα.
Η απόφαση μη τέλεσης ή διακοπής του αγώνα και οι λόγοι που οδήγησαν σ΄ αυτήν θα αναγράφονται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στο φύλλο αγώνα και θα υπογράφεται από τους υπεύθυνους και τους αρχηγούς των δύο ομάδων.
5. Σωματείο που δεν θα κατέλθει να αγωνιστεί σε έναν (1) αγώνα επικαλούμενο τη συμμετοχή αθλητών του σε σχολικές εκδρομές και σε άλλες σχολικές δραστηριότητες χωρίς να προσκομίσει τα ανάλογα έγγραφα ο αγώνας κατοχυρώνεται υπέρ της αντιπάλου ομάδας με τέρματα 3-0 και τρείς (3) βαθμούς, με -3 βαθμούς απ τον οικείο βαθμολογικό πίνακα και χρηματικό πρόστιμο 100,00 ευρώ. Σωματείο το οποίο αδικαιολογήτως αποχωρήσει από το τρέχον πρωτάθλημα δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα της αυτής κατηγορίας παρά μόνο μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Π.Σ.Χίου.
6. Ποδοσφαιριστής που θα αποβάλλεται από τον διαιτητή, για οποιονδήποτε λόγο, θα αναγράφεται στο φύλλο αγώνα και θα τιμωρείται με αποκλεισμό από τους επόμενους αγώνες, σύμφωνα με τον ΚΑΠ.
7. Σε περίπτωση που με οποιονδήποτε τρόπο (π.χ. υποβολή σχετικής ένστασης, επιβεβαίωση καταγγελίας κλπ.) διαπιστωθεί αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή (πλαστοπροσωπία, μεγαλύτερη ηλικία, χωρίς δελτίο, χωρίς κατάσταση υγείας, χωρίς ιατρική θεώρηση κλπ), η ομάδα που τον χρησιμοποίησε ΘΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ από τους παραπέρα αγώνες. Καμία εκ των υστέρων δικαιολογία δεν θα γίνεται δεκτή.
8. Σε περίπτωση αναβολής αγώνα (λόγω καιρού ή ανώτερης βίας), ο αγώνας θα ορίζεται εκ νέου. Η Επιτροπή θα φροντίζει, σ' αυτήν την περίπτωση, για να ορισθεί διαιτητής και γιατρός για τον συγκεκριμένο αγώνα.
9. Οι αντιπρόσωποι - υπεύθυνοι των σωματείων που δηλώνονται στη δήλωση συμμετοχής των σωματείων, θα είναι και οι υπεύθυνοι για την τήρηση της τάξης στη διάρκεια των αγώνων των ομάδων τους. Θα πρέπει, βέβαια, η δική τους συμπεριφορά να αποτελεί παράδειγμα φίλαθλου πνεύματος για τους αθλητές των ομάδων. Θα έχουν δε (αναλογικά) τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα που προβλέπουν οι κανονισμοί για τους παρατηρητές των αγώνων. Στο φύλλο αγώνα αναγράφεται από ένας τέτοιος υπεύθυνος για κάθε σωματείο. Σε περίπτωση που ποδοσφαιριστές, παράγοντες, οπαδοί κλπ. διαγωνιζόμενων ομάδων προβούν σε ενέργειες που δυσφημούν το άθλημα, οι ομάδες τους θα τιμωρούνται με τις προβλεπόμενες διατάξεις του ΚΑΠ (μέχρι και ποινή ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ από τους υπόλοιπους αγώνες του πρωταθλήματος), κατά την απόλυτη (αλλά και αιτιολογημένη) κρίση της επιτροπής παιδικών πρωταθλημάτων.
10. Για κάθε αγώνα θα συντάσσεται φύλλο αγώνα από την Ε.Π.Σ.Χίου. Σ΄ αυτό οι υπεύθυνοι θα βεβαιώνουν με την υπογραφή τους τη σύνθεση της ομάδας τους, το αποτέλεσμα του αγώνα, ότι έχουν λάβει γνώση για τυχόν παρατηρήσεις του διαιτητή καθώς και οποιαδήποτε τυχόν ένσταση θέλουν να υποβάλουν. Το φύλλο αγώνα θα υπογράφει υποχρεωτικά ο αρχηγός κάθε ομάδας.
11. Οι ομάδες που διαγωνίζονται θα κατέρχονται στους αγώνες με τα χρώματα που έχουν δηλώσει. Η συνηθισμένη στολή για κάθε ποδοσφαιριστή αποτελείται από μία φανέλα, παντελονάκι, κάλτσες και παπούτσια ποδοσφαιρικά. Υποχρεωτική είναι η χρήση επικαλαμίδων.
12. Για να γίνετε δεκτή αναβολή αγώνος θα απαιτείτε γραπτό αίτημα της ομάδος στην αρμόδια επιτροπή τουλάχιστον τρεις ημέρες πριν τον αγώνα.
13. Ιατρός αγώνα θα ορίζετε αποκλειστικά από την Ε.Π.Σ.Χίου και η πληρωμή του θα είναι της τάξεως των 20,00 ευρώ και θα βαρύνει κατά το ήμισυ το κάθε σωματείο.
14. Τα σωματεία θα δηλώσουν εθελοντές παρατηρητές αγώνων οι οποίοι θα βοηθούν στο έργο των διαιτητών.
15.Οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να δηλώσουν στη δήλωση συμμετοχής το χρώμα της φανέλας, σορτς, κάλτσες που θα χρησιμοποιούν στους αγώνες τους.
16. Οι διαιτητές είναι υποχρεωμένοι να διεξάγουν έλεγχο ταυτοπροσωπίας πριν την έναρξη του αγώνος.

ΑΡΘΡΟ 5ο: ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΩΝ
Με μέριμνα της Ε.Π.Σ.Χίου θα ορίζονται επίσημοι διαιτητές. Σε περίπτωση που δεν επαρκεί ο αριθμός των διαθέσιμων διαιτητών, η επιτροπή παιδικών πρωταθλημάτων έχει το δικαίωμα να ορίζει φιλάθλους (βετεράνους ποδοσφαιριστές, προπονητές κλπ.) ως διαιτητές των αγώνων.
Αν δεν προσέλθει ο διαιτητής, οι υπεύθυνοι των ομάδων θα πρέπει οπωσδήποτε να συμφωνήσουν στην υπόδειξη προσώπου από τους παρευρισκόμενους (επίσημου διαιτητή, φιλάθλου κλπ.) που θα διαιτητεύσει τον αγώνα και αναλαμβάνουν την υποχρέωση να συμπαρασταθούν στο έργο του.
Δεν θα ξεκινάει αγώνας χωρίς παρουσία γιατρού με ευθύνη του διαιτητή.
Τα έξοδα διαιτησίας αναλαμβάνει η Ε.Π.Σ.Χίου.

Η επιτροπή παιδικών πρωταθλημάτων θα ορίζει κατά την κρίση της την επανάληψη αγώνα στην περίπτωση μη προσέλευσης διαιτητή και μη ορισμού κοινά αποδεκτού διαιτητή από τους παρευρισκόμενους (φιλάθλους – παράγοντες – διαιτητές). Η συμπεριφορά προς τους διαιτητές θα πρέπει να είναι υποδειγματική. Την ευθύνη έχουν αποκλειστικά οι υπεύθυνοι και οι προπονητές των ομάδων που πρέπει να ελέγχουν τη συμπεριφορά των μικρών ποδοσφαιριστών προς τους διαιτητές δίνοντας οι ίδιοι πρώτοι το καλό παράδειγμα.

Α. ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡ
Ανάλογα με τον αριθμό των συμμετοχών οι ομάδες θα χωριστούν σε δύο ομίλους. και κάθε όμιλος θα αγωνίζεται σε γήπεδα - κέντρα που θα επιλέξει η Επιτροπή παιδικών πρωταθλημάτων της Ε.Π.Σ.Χίου. Ο πρώτος κάθε ομίλου περνάει αυτόματα στα ημιτελικά. Όλες οι υπόλοιπες ομάδες θα αγωνιστούν με σύστημα νοκ άουτ με τις άλλες ομάδες και σύστημα χιαστή. Επικεφαλής ομίλων θα μπουν οι δυο πρώτες ομάδες του περσινού τελικού Τζούνιορ.

ΑΡΘΡΟ 6ο: ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ
Κάθε τι που δεν προβλέπεται στα παραπάνω άρθρα θα ρυθμίζεται με απόφαση της αρμόδιας επιτροπής παιδικών πρωταθλημάτων της Ε.Π.Σ.Χίου που θα είναι και η μόνη υπεύθυνη για τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων αυτών.
Το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Π.Σ.Χίου διατηρεί το απόλυτο δικαίωμα για μερική ή ολική τροποποίηση της προκήρυξης αυτής και μετά την έναρξη των αγώνων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου