Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Επιστρέφει στην Εθνική ομάδα ο Ολυμπιονίκης, με καρδιά και ψυχή, Παντελής Καλόγερος


Ο Ολυμπιονίκης με Αναπηρία ο Παντελής Μ. Καλόγερος, όπως ο ίδιος αναφέρεται στον εαυτό του, διότι για εμάς είναι ο Ολυμπιονίκης με καρδιά και ψυχή, επιστρέφει στην Εθνική ομάδα Στίβου και θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, που θα διεξαχθεί στη Νέα Ζηλανδία τον ερχόμενο Ιανουάριο.
Η είδηση αυτή, την οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα, το Σωματείο του Ολυμπιονίκη -πρόκειται για το Νομαρχιακό Αθλητικό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρίες Ίωνες- μας γέμισε χαρά, αφού είχαμε διαβάσει τα όσα ο ίδιος ο Παντελής Καλόγερος είχε γράψει...
και είχαν δημοσιευτεί στο Chiosnews φέτος στις 25 Ιουνίου.

Όπως είναι γνωστό, ο Παντελής ήταν ανάμεσα στους δεκάδες αθλητές που έπρεπε να επιλέξουν αν θα συνεχίσουν την αθλητική τους καριέρα ή θα σταματήσουν για να διοριστείς στο δημόσιο.
Ο Παντελής Καλόγερος, 6ος Ολυμπιονίκης με αναπηρία το 2008 και 2ος στην παγκόσμια κατάταξη το 2009, κλήθηκε να αποφασίσει αν θα παραμείνει στους αθλητικούς στίβους ή θα διοριστεί με τα προνόμια ως Ολυμπιονίκης. Μάλιστα για το θέμα αυτό είχε γράψει μεταξύ άλλων το καλοκαίρι:

"...Και πάνω που έλεγα για φιρμάνια, μου έρχεται και εμένα το φιρμάνι υπόγραψε ότι σταματάς την αγωνιστική σου δραστηριότητα για να διοριστείς στο δημόσιο, βάση του Νόμου τάδε, της παραγράφου τάδε. Τί λέτε ρε; ποιος στο λέει αυτό ο Ραγκούσης και ο Γερουλάνος τι ξέρουν αυτοι από αθλητισμό να μπαίνεις στο στάδιο και ο μόνος στόχος να υπερβείς τον εαυτό σου, να κάνεις την υπέρβαση, κάθε μέρα, προπόνηση, βροχή, κρύο, ζέστη εκεί……….αυτοί πουθενά…...μόνο γονείς και προπονητής, οι άλλοι στο αεροδρόμιο να σε περιμένουν να φωτογραφηθούν μαζί σου.
Όχι ρε χάρη σας κάναμε, παίρνατε λάμψη από την λάμψη της ψυχής μας, και τώρα αντί να ετοιμαζόμαστε να κατεβούμε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα θα δούμε ή μάλλον θα ακούσουμε από συναθλητές για αυτό, γιατί δεν έχετε την ευαισθησία ούτε στιγμιότυπα να δείξετε..."Και κατέληγε στο άρθρο του με τίτλο ΔΗΛΩΣΗ "ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ...":
"...Ουφ κουράστηκα θέλω πολλά να πω….
Τέλος όλα ρε μπορείτε να μας τα πάρετε….. την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, την ΑΝΥΠΑΚΟΗ και την πίστη για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ αυτής της πολιτικής. Τον τίτλο του ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Δ Ε Ν Μ Π Ο Ρ Ε Ι Ν Α ΜΟΥ ΤΟΝ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΣΑ ΦΙΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ.

ΠΑΝΤΕΛΗΣ Μ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ"
πηγη:odysseaschios.blogspot.com

Μοιραστείτε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου