Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΓΩΝΑΣ. ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΜΙΚΡΑ-ΟΜΗΡΟΣ 3-4!

Στην κερκίδα δεν φαίνονται πολλοί φίλαθλοι γιατί οι φίλοι του  ΟΜΗΡΟΥ είναι ακριβώς απέναντι.  


Ένας αγώνας  με πολλά γκολ, φάσεις στις 2 εστίες , δύναμη, ταχύτητα ,πάθος και ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο λεπτό μόνο "ντέρμπυ" μπορεί να χαρακτηριστεί. Έτσι ακριβώς ήταν και ο αγώνας μεταξύ του ΟΜΗΡΟΥ και της ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ που τελείωσε πριν από λίγο.
Ίσως ο καλλίτερος αγώνας μέχρι σήμερα στο πρωτάθλημα και τον χάρηκαν όλοι  οι τυχεροί φίλαθλοι που βρέθηκαν σήμερα στο "ΜΕΖΑΡΙ".
Ο ΟΜΗΡΟΣ κέρδισε δίκαια γιατί είχε την υπεροχή  στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, τις περισσότερες ευκαιρίες  για γκολ και τις περισσότερες τελικές προσπάθειες. 
Λίγα στατιστικά.
Υπεροχή : 1'-5' Μίκρα, 5' - 32' Όμηρος, 33΄- 52' Μίκρα, 53' - 83΄ Όμηρος και 84' - 95' Μίκρα.  (Όμηρος 60%)
Ευκαιρίες:  Όμηρος                 =11', 13' 31', 32' 53', 58' και 74'
        Μίκρασιατική       = 35', 38  ', 47' 76' και 92'. 
Κόρνερ:          6 για τον Όμηρο,        5 για την Μίκρα.
Φάουλ κερδισμένα : 10 Όμηρος           - 11 Μίκρα.
Σούτ στην εστία : Όμηρος   = 8. ( 7',8',32',43',53',58',66' και 68')
Μίκρασιατική         =  3. (27', 47' και 67').
Τελικές προσπάθειες :                   Όμηρος = 20, Μίκρα= 15.
Κίτρινες κάρτες :            6 για τον Όμηρο και 3 για την Μίκρα.
Δοκάρια:                          Ένα για τον Όμηρο κανένα για Μίκρα.
Γκολ: Μίκρασιατική - Όμηρος 3-4!  ( Σπάνια βλέπομε σε έναν αγώνα 3 γκολ "copy-paste". Δυνατά πλάγια κεφαλιές /γκολ- το δεύτερο και τέταρτο του Ομήρου, το τρίτο της Μίκρας)
Ό αγώνας
Προθέρμανση 1
Μουδιασμένα μπήκε η ομάδα μας στο γήπεδο αλλά από το 5΄και μετά άρχισε να ανακτά τα ηνία του αγώνα και για ένα πεντάλεπτο 8' - 13' πίεσε ασφυκτικά με αποτέλεσμα 3 συνεχόμενα κερδισμένα "κόρνερ¨ και ένα δοκάρι. Στο 23' η υπεροχή καρποφόρησε όταν από μαγική κάθετη μπαλιά του Δίκα στον Πελαντή , ο τελευταίος βγήκε στην πλάτη των αμυντικών της Μίκρας και απλά εκτέλεσε. 0-1!  Η πίεση συνεχίστηκε και στο 32΄ σε ένα από τα δυνατά του πλάγια ο Ψαρούδης έφερε την μπάλα στην μικρή περιοχή της Μίκρας , η σημερινή αεροπορία -που άλλαξε πιλότο - σηκώθηκε και με άψογη κεφαλιά ο Μπανιάς έγραψε το 0-2!  Από αυτό το σημείο και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, ίσως πιστέψαμε ότι κλείσαμε το αποτέλεσμα, ίσως χαλύβδωσε η Μίκρα, μπορεί και τα δύο μαζί, το αποτέλεσμα είναι ότι μπερδευτήκαμε αμυντικά σε δύο φάσεις και δεχτήκαμε 2 γκολ , στο 34' από φάουλ και στο 45' από κόρνερ. Έτσι στο ημίχρονο Μίκρα - Όμηρος 2-2!
Στο β΄ημίχρονο μπήκαμε φουριόζοι αλλά μόνο για μερικά δευτερόλεπτα. Ήταν στο 46' όταν κρύψαμε την μπάλα στο κέντρο με Ψαρούδη ,Μουλάκη και Σωτηράκη , οι αμυντικοί της Μίκρας έδιωξαν σε πλάγιο όπως -όπως, το εκτέλεσε ο Μουλάκης , η μπάλα στην μεγάλη περιοχή όπου σειρά είχαν να μπερδευτούν οι αμυντικοί της Μίκρας και έξυπνα ο Ψαρούδης με συρτό σούτ γράφει το 2-3!  Η Μίκρα αντέδρασε αμέσως , πίεσε σωστά και στο 52΄ σε εκτέλεση πλαγίου με κεφαλιά από κοντά ισοφάρισαν 3-3!
Από εδώ αρχίζει ξανά η υπεροχή του Ομήρου. Οι κεντρικοί μας έκρυψαν την μπάλα αρκετές φορές  με αποτέλεσμα στο 65'  γκολ από τον Πελαντή πού ακυρώθηκε σαν "οφφσαϊντ" παρά τις διαμαρτυρίες παικτών,πάγκου και φίλων του Ομήρου, είχαμε πολλά σούτ "άουτ" και κερδισμένα φάουλ. Σε μια αντεπίθεση όμως η Μίκρα έφτασε κοντά σε γκολ στο 76' αλλά ο Κοκοκύρης Ι. είχε άλλα σχέδια. Στο 82' η πίεσή μας έφερε αποτέλεσμα όταν αντιγράφτηκε το 0-2  δηλαδή μακρινό δυνατό πλάγιο από τον σπεσιαλίστα του είδους Ψαρούδη , ξανά πιο ψηλά από όλους ο Μπανιάς και το γκολ της νίκης έγινε γεγονός 3-4!!!
Στην συνέχεια τον λόγο τον είχε η Μίκρα με 3 κόρνερ ,με 3 επικίνδυνα κερδισμένα φάουλ στην γραμμή της περιοχής μας και πολύ πίεση. Η άμυνά μας όμως έδειξε χαρακτήρα, κράτησε το 3-4 και μαζί την πολύτιμη νίκη.
Με την νίκη μας αυτή και λόγω των νικών του Κανάρη και της Δάφνης κρατήσαμε την δεύτερη θέση , με νίκη και ο Ατρόμητος σταθερά τέταρτος. Αντίθετα χάθηκε πολύ έδαφος από Μίκρα και Καλαμωτή στο κυνήγι του τίτλου.
Προθέρμανση 2
Η σύνθεση του ΟΜΗΡΟΥ:
Κοττατής, Σωτηράκης, Καρβέλας, Κοκοκύρης Ι., Γιοβανάκης, Μουλάκης, Δίκας , Μπανιάς, Ψαρούδης, Πελαντής ( 90' Ζαχαρίου) και Ζαννίκος ( 60' Αγορής).
Την 18άδα συμπλήρωσαν οι:  Ψαρρός, Ζαχαρίου, Μαυρογιάννης, Μακρής και Μπογιατζής.


Ο χαιρετισμός στο τέλος του αγώνα.

Κείμενα ΚΠΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου