Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

12 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΜΟ ΤΟΥ ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΜΠΡΙΛΗ



Σαν σήμερα: Ματθαίος Μπιρλής… 12 χρόνια μετά.




Σαν σήμερα, πριν απο 12 χρόνια ο χιώτικος μπασκετικός κόσμος θρηνούσε, αλλά και συνεχίζει να θρηνεί, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που πέρασε ποτέ από τα χιώτικα παρκέ.Απ’ τα καλύτερα ταλέντα που έχει αναδείξει το χιώτικο μπάσκετ, ένας αθλητής με εξαιρετικό ήθος και αγαπητός σε όλους, είτε έξω είτε μέσα στα παρκέ.
Ο λόγος φυσικά για τον Ματθαίο Μπιρλή, που σήμερα συμπληρώνονται δώδεκα ακριβώς χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας.
Ο Ματθαίος γεννήθηκε το 1983 στα Αρμόλια, όπου και ξεκίνησε το μπάσκετ στον Oλυμπιακό Αρμολίων. Έπειτα πήρε μεταγραφή στον Όμηρο Καλλιμασιάς το 1999, όπου αγωνίστηκε για έξι χρόνια, κατέκτησε τέσσερα ανδρικά και ένα εφηβικό πρωτάθλημα, με προπονητή τον Παντελή Βούλικα, όπου του δίδαξε τα πρώτα του βήματα στο μπάσκετ. Επίσης συμμετείχε και στις μικτές Χίου, όπου διέπρεπε.
Ο Όμηρος Καλλιμασιάς τιμά και θυμάται κάθε χρόνο τον Ματθαίο, με την αγαπημένη του φανέλα (Νο7) να έχει αποσυρθεί και να βρίσκεται κρεμασμένη στα γραφεία του συλλόγου.
Ο Ματθαίος θα ηταν χαρούμενος για την ομάδα του χωρίου του, Ολυμπιακό Αρμολίων αφου μετα τηνεπανίδρυση του το 2013 μετραει 2 πρωταθλήματα στην Β’Ανδρών μια συμμετοχή στην Α’Ανδρών και συμμετοχη στο F4 κυπέλλου Ανδρών.
Το Sportschios.gr το καλοκαιρι το 2012, είχε πραγματοποιήσει με επιτυχία, φιλικό αγώνα στη μνήμη του .
Πηγή: www.sportschios.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου