Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΣΤΗ ΧΙΟ


Η ακαδημία του ΒΑΟΛ είναι αυτή με τα περισσότερα παιδιά στη Χίο, αφού λειτουργεί μια δεκαετία αλλά τα δυο τελευταία χρόνια έχει οργανωθεί περισσότερο με την τεχνική επιμέλεια του Αντώνη Καλιμανα που με την δική του όρεξη και εμπειρία έχει φέρει πολλά μικρά παιδιά  στο γήπεδο. Επίσης με την βοήθεια πολλών γνωστών παιχτών/προπονητών της ακαδημίας, μαθαίνουν στους μικρούς τα βασικά βήματα στο μπάσκετ. Κάθε χρόνο τιμούν τους καλύτερους μικρούς με την μεγαλύτερη αθλητική βελτίωση αλλά και τους άριστους μαθητές στο σχολείο και συμμετέχουν στις σχολικές παρελάσεις. Τα τελευταία δυο χρόνια η ακαδημία του ΒΑΟΛ έχει φέρει και γνωστούς μπασκεμπολιστες που αγωνίζονται στην Α1 Εθνική όπως ο ΚαλλινικιδηςΚαλαμποκης αλλά και άλλοι γνωστοί προπονητές και παίχτες που έχουν βρεθεί στο νησί μας.
Στην Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης του ΒΑΟΛ Χίου θα βρίσκεται το  Σάββατο (21/05) στις 10:30 π.μ. ο διεθνής άσος του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ Γιώργος Καλαϊτζής. Ο δις πρωταθλητής Ευρώπης με τον ΠΑΟ, αλλά και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Εφήβων με την Εθνική, θα βρεθεί στη Χίο κατόπιν πρόσκλησης των ανθρώπων της Ακαδημίας και θα συμμετάσχει στις προπονήσεις των τμημάτων αγοριών και κοριτσιών στο Βούρειο που θα τροποποιηθούν λόγω του "υψηλού" προσκεκλημένου μας. 
Η είσοδος είναι ελεύθερη για όποιον επιθυμεί να βρεθεί στο Βούρειο το ερχόμενο Σάββατο, ενώ η συνάντηση με τον Γιώργο Καλαϊτζή είναι "ανοικτή" για όλα τα παιδιά που ασχολούνται με το μπάσκετ στη Χίο, σε όποιον σύλλογο ή ακαδημία αθλούνται.




Προπονητές περιοδου 2010-2011:
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΓΟΡΙΩΝ
Οι Κώστας Αμέντας, Νίκος Αργυρούδης και Χρήστος Γραικός, υπό τη Τεχνική Διεύθυνση του Αντώνη Καλιμανά, πλάθουν τους αυριανούς πρωταθλητές καθημερινά. Δεκάδες αγόρια χωρισμένα σε δυο τμήματα (Προαγωνιστικό και Junior) χαίρονται το μπάσκετ και ονειρεύονται μια καριέρα ανάλογη του προπονητή τους. Με ιδιαίτερο βάρος στη σωστή εκμάθηση του μπάσκετ και την "κοινωνικοποίηση" σε ένα ομαδικό άθλημα η Ακαδημία έχει ως στόχο, πέρα από τα παραπάνω, να φέρει μέσα από το παιχνίδι τα παιδιά πιο κοντά στον αθλητισμό και στα δεκάδες προτερήματά του.


ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ
Δύο τμήματα και εδώ (Προαγωνιστικό και Junior) χωρισμένα ηλικιακά και με βάση τις δεξιότητες των μικρών κοριτσιών που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με την πορτοκαλί μπάλα. Οι Θάλεια Ψώρρα και η Ξανθούλα Σταμούλη με την αρωγή και τις  κατευθύνσεις από τον Τεχνικό Διευθυντή της Ακαδημίας Αντώνη Καλιμανά εγγυούνται ότι η μεγάλη παράδοση του ΒΑΟΛ στο γυναικείο μπάσκετ θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια ακόμα.
*Αναλυτικά το πρόγραμμα της Ακαδημιας εδω 
Αύριο θα αναφερθούμε στην Ακαδημία των "ΙΩΝΩΝ"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου