Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Α ΧΙΟΥ ΕΛΑΤΑ - ΟΜΗΡΟΣ 1-5


Παίζοντας σαν ΟΜΗΡΟΣ από τα παλιά, μεγάλη νίκη πέτυχε η ομάδα μας σήμερα στο Πυργί ,εκτός έδρας ,απέναντι ενός ομολογουμένως ισχυρού αντιπάλου, μην ξεχνάμε ότι η ομάδα της ΕΛΑΤΑΣ  φέτος κάνει την καλλίτερη της πορεία στην Α΄Χίου από την ίδρυση της. Η νίκη αυτή ήρθε μετά από 5 αγωνιστικές αφού η τελευταία μας νίκη ήταν την 10η αγωνιστική αυτό το 1-0 στο χωριό επί του Λαίλαπα στις 30 του περασμένου Νοέμβρη. Ο αγώνας προς τιμή και των δύο ομάδων ήταν ανοικτός σε όλη του την διάρκεια με τον ΟΜΗΡΟ να μπαίνει πιο δυνατά , αυτό αποδεικνύεται από τα 10 κερδισμένα φάουλ για την ΕΛΑΤΑ στο Α΄ημίχρονο έναντι κανενός για την ομάδα μας. Οι παίκτες μας, αντίθετα με το προηγούμενο παιχνίδι, ορμούσαν πρώτοι πάνω στις φάσεις με δύναμη - πάντα  μέσα σε αθλητικά πλαίσια- κέρδισαν τις περισσότερες κόντρες , κυνήγησαν κάθε μπαλιά και έδειξαν από την αρχή τις διαθέσεις τους για την νίκη.  Ήταν πιο συνεργάσιμοι, έπαιξαν πιο απλά και το σπουδαιότερο ήταν αποτελεσματικοί. Επίσης είδαμε και αρκετά σουτ απειλητικά προς την αντίπαλη εστία έξω από την περιοχή. Γενικά χαιρόσουν να βλέπεις αυτόν τον ΟΜΗΡΟ να παίζει επαναλαμβάνω απέναντι σε μια καλή ΕΛΑΤΑ που δεν κλείστηκε καθόλου και έπαιζε στα "ίσια" προσπαθώντας πάντα για κάτι καλλίτερο.
Αξίζει να σημειώσουμε εδώ ότι:  1. Για άλλη μια φορά αγωνίστηκαν μαζί πατήρ Ιωάννης  και υιός Δημήτρης Κοκοκύρης, σπάνιο γεγονός στα γήπεδα της Ελλάδας. 2.Παρά την νίκη μας παραμείναμε στην 8η θέση της βαθμολογίας αλλά μειώσαμε την διαφορά από τον έβδομο στους 3 πόντους και ταυτόχρονα αυξήσαμε την διαφορά από τον ένατο της βαθμολογίας κατά 6 πόντους. 3. 5-1 η μεγαλύτερη μας νίκη φέτος και 4. η ομάδα μας έχει 27 γκολ ενεργητικό και 27 γκολ παθητικό.
Ο αγώνας :     Στο 12΄ μετά από καλοτραβηγμένο κόρνερ του Σωτηράκη,σηκώνεται ψηλά ο Γιαζιτζόγλου στην μικρή περιοχή του αντιπάλου και με δυνατή κεφαλιά δεν αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο τερματοφύλακα και 1-0!  Στο Στο 36' ήρθε το 0-2 όταν ο Μπαστιάνος έκλεψε στην περιοχή του κέντρου , μεταβίβασε σωστά στον Καϊμάκη και αυτός με συρτή "ασσιστ" τροφοδότησε κάθετα τον Μουλάκη που κατάφερε να σκοράρει πιεζόμενος μέσα από την περιοχή. Στο πρώτο ημίχρονο δεν πρέπει να παραλείψουμε και 2 καλές ευκαιρίες για την ΕΛΑΤΑ που μόνο από ατυχία δεν έγιναν γκολ. Στο 47' γλιστράει και τραυματίζεται στον βραχίωνα ο τερματοφύλακας Κουτσούρας Ι. της ΕΛΑΤΑΣ την στιγμή που έκανε έξοδο, πάνω στην φάση τον προλαβαίνει ο Καϊμάκης και εύκολα γράφει το 0-3 προτού αντιληφθεί τον τραυματισμό του. Μετά από 8 λεπτά και συγκεκριμένα στο 55' πάλι έκλεψε ο Μπαστιάνος , έδωσε στον Καϊμάκη , ο τελευταίος με ωραία ατομική ενέργεια ελευθερώθηκε και μέσα από την περιοχή με διαγώνιο σουτ έγραψε το 0-4 διπλασιάζοντας τα δικά του γκολ. Παρά τα 4 γκολ παθητικό η ΕΛΑΤΑ δεν έπαψε να επιμένει και στο 67' ανταμείφθηκε όταν μετά από σύγχυση στην περιοχή μας ο Κικιλής από κοντά με δυνατό σουτ έβαλε το γκολ της τιμής. Τα επόμενα λεπτά η ΕΛΑΤΑ δυνάμωσε την πίεση της για μείωση του σκορ μάλιστα έχασε και άλλες δυο καλές ευκαιρίες για γκολ αλλά οι αμυντικοί του ΟΜΗΡΟΥ έκαναν πολύ καλή δουλειά. Στο 80' ο ΟΜΗΡΟΣ έμεινε με 10 παίκτες όταν αποχώρησε τραυματίας ο αεικίνητος Αγορής   την στιγμή που η ομάδα  μας είχε κάνει και τις 3 αλλαγές μη έχοντας δικαίωμα για άλλη. Στο +45'  έγινε το 1-5 όταν σε αντεπίθεση βγήκε μόνος ο Μουλάκης, πέτυχε εύκολα το δεύτερο προσωπικό του  γκολ για σήμερα και το έβδομο φέτος στον ΟΜΗΡΟ.
ΟΜΗΡΟΣ. Έξαρχος, Τομάζος, Γιαζιτζόγλου, Κοκοκύρης Ι., Μονιός, Μπογιατζής Στ. ( 57' Κρουσουλούδης Δ.) , Αγορής ( 80' τραυμ.), Μουλάκης, Σωτηράκης( 65' Κοκοκύρης Δ.) ,Μπαστιάνος και Καϊμάκης( 75' Κοκκώδης). Στον πάγκο ακόμα οι: Σκαλτσάς, Αμύγδαλος, Μανιάτης, Αμπαζής και προς τιμήν του με τα δεκανίκια ο ευρισκόμενος σε ανάρρωση τραυματίας  Κρουσουλούδης Μιχ.-ΚΠΣ




3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Mprabo re magkes !Etsi ! Psixi - Dinami - Pa8os !!!

Ανώνυμος είπε...

Το καλύτερο μας φετινο παιχνιδι !Ετσι σας θελουμε γιατι δεν μας αξιζει η θεση της βαθμολογιας.Ααααααα και το χορο φετος της Καθαρας μεσημερι και οχι βραδι ...

Ανώνυμος είπε...

Mprabo se pextes kai proponith alla o skopos einai na sinexistei auth h apodosh.Apla kleiste stomata paidia ....

Δημοσίευση σχολίου