Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Συνέντευξη: Χρήστος Φουντουλάκος



Μέχρι και την περασμένη αγωνιστική περίοδο ο Χρήστος Φουντουλάκος αγωνιζόταν στην ομάδα του Πολυκράτη. Από φέτος και λόγω των σπουδών του βρίσκεται στη γειτονική μας Χίο, όπου εκεί μαζί με δύο άλλους συμπατριώτες του (Γιώργο Φεγγουδάκη από Πυθαγόρειο και Σταμάτη Τσαντέ (από τον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας), έχουν δημιουργήσει τη δική τους «παροικία» στον Όμηρο Καλλιμασίας, όπου αγωνίζονται φέτος μαζί και οι τρείς. Βρήκαμε τον Χρήστο στο σπίτι του στη Χίο λίγο προτού πάει προπόνηση και του κάναμε μερικές ερωτήσεις.


SamosBasket: Χρήστο ξέρουμε ότι πλέον βρίσκεσαι στη Χίο για σπουδές. Πες μας ποιά σχολή παρακολουθείς και πως είναι η ζωή σου εκεί.
Χρήστος Φουντουλάκος: Σπουδάζω στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων. Η ζωή εδώ είναι πολύ όμορφη και αν και βρίσκομαι σε νησί δεν έχει σχέση με τη ζωή στη Σάμο.
SamosBasket: Εννοείς προς το καλύτερο ή το πιο άσχημο;
Χρήστος Φουντουλάκος: Εννοώ ότι έχει περισσότερο κόσμο και ότι εδώ όλοι κοιτάζουν να πάει μπροστά το νησί και όχι οι φιλοδοξίες του καθενός ξεχωριστά.
SamosBasket: Τώρα εκεί στη Χίο μάθαμε ότι αγωνίζεσαι σε τοπική ομάδα (Όμηρος Καλλιμασίας) και έχεις και συμπαίκτες, συμπατριώτες. Μίλησέ μας λίγο για την κατάσταση τη μπασκετική που βιώνεις τώρα.
Χρήστος Φουντουλάκος: Ναι όντως είμαι συμπαίχτης με τον Γιώργο Φεγκουδάκη και τον Σταμάτη Τσαντέ. Η διοργάνωση του πρωταθλήματος μοιάζει πολύ με της Σάμου. Αυτό που μου έχει κάνει πολύ εντύπωση είναι ότι εδώ σε όλα τα ματς τα γήπεδα έχουν πολύ κόσμο!!!!!!!

SamosBasket: Είναι καλό το κλίμα στην ομάδα και αν φέτος έχετε βλέψεις για πρωτάθλημα.
Χρήστος Φουντουλάκος: Όσο αφορά την ομάδα στην οποία αγωνίζομαι το κλίμα είναι εξαιρετικό κάτι που με έχει βοηθήσει στην προσαρμογή μου στο νησί και εντός αλλά και εκτός γηπέδων!!! Οι στόχοι της ομάδας είναι το νταμπλ καθώς έχουμε φτάσει ημιτελικό κυπέλλου (αποκλείσαμε τους Ίωνες) και η παρουσία μας στο πρωτάθλημα είναι πολύ καλή.

SamosBasket: Σίγουρα όμως σου λείπει ο Πολυκράτης, Πως βλέπεις τα μέχρι τώρα αποτελέσματα που είχε στη Γ΄Εθνική;
Χρήστος Φουντουλάκος: Όντως μου λείπει πολύ η ομάδα και συνέχεια προσπαθώ να ενημερώνομαι φυσικά μέσα από το SamosBasket και κάπου εδώ θα ήθελα να σας δώσω πολλά συγχαρητήρια, αφού προβάλετε τις προσπάθειες των ομάδων του νησιού. Με στενοχωρεί πολύ το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει κάνει νίκη αλλά με χαροποιεί το ότι παίζουμε πολύ καλό μπάσκετ!!! Εδώ θέλω να κάνω μια προσωπική παράκληση στον Καραβασίλη, τον Μιχέλη και τον Νικολαϊδη να αφήσουν πίσω τους εγωϊσμούς ή ότι άλλο τους έχει απωθήσει από την ομάδα και να επιστρέψουν να βοηθήσουν για την παραμονή στην κατηγορία.
SamosBasket: Από το μπασκετικό Πολυκράτη τί είναι αυτό που αναπολείς περισσότερο;
Χρήστος Φουντουλάκος: Πάνω απ’ όλα τους συμπαίχτες μου και τους προπονητές μου, αλλά και το καλό κλίμα που υπήρχε όσα χρόνια έπαιζα στην ομάδα.
SamosBasket: Ο αδερφός σου ο Βαγγέλης «ηγετική μορφή» πλέον στην ομάδα πάιδων του Πολυκράτη. Τι έχεις να του πείς;
Χρήστος Φουντουλάκος: Να συνεχίσει να προπονείται και αυτός και τα υπόλοιπα παιδιά, ν’ ακούν τον Γιάννη Καραβασίλη, ο οποίος είναι πολύ καλός στη δουλειά του έτσι ώστε να φτάσουν και πάλι στη κατάκτηση του πρωταθλήματος.

SamosBasket: Για πόσα χρόνια θα είσαι ακόμη στη Χίο???
Χρήστος Φουντουλάκος: Μέχρι να τελειώσω τις σπουδές μου, για ακόμη 4 χρόνια περίπου.
SamosBasket: Χρήστο σ' ευχαριστούμε, καλή συνέχεια και στις σπουδές αλλά και στην ομάδα που είσαι. Κλείνοντας στείλε ένα μήνυμα στους φίλους του Πολυκράτη....
Χρήστος Φουντουλάκος: Να στηρίξουν την προσπάθεια της ομάδας (παικτών και προπονητή) αλλά και τον μεγάλο αγώνα που δίνουν οι κύριοι Καρράς και Αντωνούσος!!! Ευχαριστώ πολύ και εγώ και εύχομαι καλή συνέχεια στον Πολυκράτη στη Γ Εθνική!!!!

SamosBasket: Ο Χρήστος Φουντουλάκος από τα πολύ καλά παιδιά του χώρου, τουλάχιστον όσο έπαιζε στην ομάδα του Πολυκράτη. Με την πρώτη ματιά η δομή του σώματός του δεν σου προκαλεί και μεγάλη εντύπωση για μπασκετικό τύπο, αλλά μέσα στον αγώνα είναι μεγάλος μπελάς. Γιατί αν τον αφήσεις ελεύθερο, φυσικά και θα σκοράρει είτε μέσα, είτε έξω από τη γραμμή των 6,75 μέτρων. Σίγουρα του στοιχίζει που δεν αγωνίζεται στον Πολυκράτη, αλλά προέχουν οι σπουδές. Άλλωστε έχει πολλά χρόνια μπροστά του για να το κάνει και πάλι πράξη. Όμως κατάλαβα ότι είναι ευτυχισμένος που αγωνίζεται στον Όμηρο Καλλιμασίας και είναι συμπαίκτης με τα φιλαράκια του, τον Γιώργο και τον Σταμάτη. Σαν SamosBasket δίνουμε υπόσχεση ότι θα τους παρακολουθήσουμε και τους τρείς σε κάποιον αγώνα στη Χίο…… Hasta La Vista boys………….
πηγη:SAMOSBASKET

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου