Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

ΒΑΟΛ - ΟΜΗΡΟΣ 96-75

Χορταστικός αγώνας έγινε ανάμεσα στον ΒΑΟΛ και τον ΟΜΗΡΟ το απόγευμα του Σαββάτου στο Βούρειο. Με τον Μανώλη Χατζηλάμπρου για μια ακόμα φορά σε μεγάλα κέφια ο ΒΑΟΛ ξέφυγε από την αρχή στο σκορ και...
κράτησε διψήφιες διαφορές απέναντι στον αντίπαλο του που όμως έδειξε αγωνιστικό πνεύμα για πρώτη φορά φέτος και προβλημάτισε τον αντίπαλό του στο δεύτερο ημίχρονο.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΒΑΟΛ αφηνιασμένο στην επίθεση να σκοράρει από παντού και να φτάνει στους 29 πόντους από την πρώτη περίοδο (29-16) με 18 πόντους του Μαν. Χατζηλάμπρου. Ο ΟΜΗΡΟΣ από την πλευρά του είχε σωστές επιθετικές επιλογές και ηρεμία στο παιχνίδι του σε αντίθεση με τα προηγούμενα δυο καταστροφικά παιχνίδια του αλλά στην άμυνα "έτρεχε και δεν έφτανε".
Η δεύτερη περίοδος εκτιλύχθηκε στον ίδιο καταιγιστικό ρυθμό, ένα στυλ παιχνιδιού στο οποίο ο ΟΜΗΡΟΣ είναι πολύ καλός αλλά ο ΒΑΟΛ είναι αχτύπητος. Κάποιες βιαστικές επιλογές και η αδυναμία των φιλοξενούμενων στα προσωπικά μαρκαρίσματα έφεραν το 55-35 στο ημίχρονο.
Στην τρίτη περίοδο ήρθε η ανάκαμψη του ΟΜΗΡΟΥ που δεν παράτησε το παιχνίδι και γυρίζοντας την άμυνά του σε ζώνη αλλά και εκμεταλλευόμενος την υπεροπλία του κοντά στο καλάθι του ΒΑΟΛ άρχισε σιγά-σιγά να μειώνει. Οι γηπεδούχοι εμφάνισαν κάποια προβλήματα απέναντι στη ζώνη, έχασαν την ψυχραιμία τους και άρχισαν να εκτοξεύουν συνεχώς άστοχα τρίποντα. Ο ΟΜΗΡΟΣ ΜΕΙΩΣΕ ΣΤΟΥΣ 12 ΠΟΝΤΟΥΣ και θα μπορούσε να μειώσει κι άλλο αν δεν εμφάνιζε και πάλι τα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΛΑΘΗ ΣΤΟΝ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟ του! Η τρίτη περίοδος έκλεισε έτσι με 70-56 με τους γηπεδούχους να συνέρχονται και να ανασυντάσσονται.
Στην τέταρτη περίοδο ο ΒΑΟΛ εμφανίστηκε πιο προσαρμοσμένος και υπομονετικός απέναντι στη ζώνη του ΟΜΗΡΟΥ, τα βιαστικά τρίποντα έδωσαν τη θέση τους στις σωστές επιλογές και την εκμετάλλευση των ψηλών κι έτσι οι γηπεδούχοι άρχισαν ξανά να παίρνουν εύκολους πόντους. Ο ΟΜΗΡΟΣ συνέχισε να παίρνει πόντους στην επίθεση από τους ψηλούς του αλλά δεν μπορούσε να κλείσει άλλο την ψαλίδα στο σκορ. Έτσι το παιχνίδι έφτασε στο τελικό 96-75 με τον ΒΑΟΛ να διατηρεί το αήττητό του στο πρωτάθλημα και τον ΟΜΗΡΟ να αφήνει καλές εντυπώσεις εν όψει του πρόωρου τελικού με τους ΙΩΝΕΣ για να ανακτηθεί η χαμένη 3η θέση και να ξαναμπεί η χρονιά στις ράγες της.
Κορυφαίος από τον ΒΑΟΛ, όπως προαναφέραμε ο Μανώλης Χατζηλάμπρου και τον ακολούθησαν οι Γραικός και Καλλιμανάς. Από τον ΟΜΗΡΟ κορυφαίος ο αρχηγός Οδυσσέας Μακρίδης που ήταν πανταχού παρών σε όλες τις κατηγορίες και καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα. Από κοντά και ο παθιασμένος Μάριος Χατζηλάμπρου με τους Αργύρη Στακιά και Λεωνίδα Νικολάκη να δείχνουν το μπόι τους στους αντίπαλους ψηλούς.
Άψογη και η διαιτησία από τους Γιάννη Λουκαράκη και Παναγιώτη Καλαμάρη.

ΒΑΟΛ - ΟΜΗΡΟΣ 29-16, 26-19, 15-21, 26-19 96-75


ΒΑΟΛ (Βούλικας-Συμιακάκης) Εσκίδης, Σταμέλος 11(1), Πνευματικούδης, Σουλίκας 7, Γραικός 21, Φωτεινός 2, Χατζηλάμπρου Μαν. 30(3), Μπόης 6, Σακελλάρης 2, Ψύλλος, Καλλιμανάς17(2), Μπουμπάρης

ΟΜΗΡΟΣ (Στακιάς-Λουκάς) Τρυφωνίδης, Ψαρούδης 2, Κουκούλης 2, Νικολάκης 10, Φεγγουδάκης 6(1), Ιατρού, Μακρίδης 13, Μυλιόρδος 8(2), Κώττης, Δαλάτσης 1, Χατζηλάμπρου Μαρ. 18, Στακιάς 15.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου