Μεγάλη εκτός έδρας νίκη πήρε η ομάδα μας με σκορ 39 – 48 απέναντι στην ΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ. Ο ΒΑΟΛ έφτασε με τον τρόπο αυτό στην..5η νίκη του στο φινάλε του Α΄ Γύρου του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών. Η 2η εκτός έδρας φετινή νίκη (και 2η συνεχόμενη) ήταν προϊόν τηςπολύ καλής αμυντικής λειτουργίας της ομάδας του Παντελή Βούλικα, που περιόρισε στους 39 πόντους τον σημερινό της αντίπαλο. Η ομάδα της Αχαΐας εντός έδρας έχει πολύ υψηλότερες επιθετικές επιδόσεις γεγονός που την έκανε ιδιαίτερα επικίνδυνη. Παρά τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα που ταλαιπώρησαν την ομάδα μας (στην Αθήνα η Τώνια Πιτσάκη, εκτός αγώνα λόγω τραυματισμού η Αγγελική Βουδούρη και προερχόμενες από τραυματισμούς οι Βίκυ Κομνηνού, Δήμητρα Χαβαλέ και Μαρία Μονογιούδη) οι χιώτισσες έφυγαν απόλυτα δίκαια με το ροζ φύλλο αγώνα από το Κλειστό των Ροΐτικων. Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν πολύ κακό για τον Βούρειο επιτρέποντας στην ΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ να προηγηθεί με 9 0 στα πρώτα λεπτά. Το τάιμ-άουτ και η προσπάθεια «αφύπνισης» από το τεχνικό επιτελείο φάνηκε να έχει αποτέλεσμα κι έτσι με σοβαρότητα στην άμυνα και καλύτερες επιθετικές επιλογές κλείσαμε το Α΄ δεκάλεπτο με 1412. Στο β΄ δεκάλεπτο η συνολικά καλή αμυντική δουλειά συνεχίστηκε ενώ στην επίθεση με κύριες υπεύθυνες τη Δήμητρα Χαβαλέ (17π. (1)) και τη Θάλεια Ψώρρα (13π. Οι 11 στο α΄ ημίχρονο) ο ΒΑΟΛ πήρε «κεφάλι» με 18 23. Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε με κύριο χαρακτηριστικό τις δυνατές μονομαχίες και την κυριαρχία των αθλητριών της Χίου στον αμυντικό τομέα. Η άμυνα κρατούσε καλά στην επίθεση βρέθηκαν οι διάδρομοι και το 3ο δεκάλεπτο έκλεισε στο +13 για την ομάδα μας (25 – 38). Με το ξεκίνημα του 4ου δεκαλέπτου ο Βούρειος πάτησε «γκάζι» έστειλε τη διαφορά στο +17 δείχνοντας πως θα φθάσει εύκολα στη νίκη. Στο σημείο αυτό χρεώνεται με Τεχνική Ποινή η Βίκυ Κομνηνού για διαμαρτυρία, οι «πατρινιές» ευστοχούν σε τρίποντο, το γήπεδο «ξυπνάει» από το λήθαργο του -17 και οι διαφορά πέφτει έως και το +6 λίγα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα. Ευτυχώς η ηρεμία και η σοβαρότητα επανέρχονται άμεσα στα κορίτσια του ΒΑΟΛ και με ένα ξέσπασμα φτάνουμε στο τελικό 39 – 48. Εκτός από τις προαναφερθείσες Δήμητρα Χαβαλέ (17π. 1τρ.) και Θάλεια Ψώρρα (13π.) θετική παρά τον τραυματισμό της που σαφώς επηρέασε την απόδοσή της η Βίκυ Κομνηνού (11π. 1τρ.) ενώ πολύτιμες λύσεις έδωσε η Γεωργία Βόλλα (3π.) στην επανεμφάνισή της σε αγώνα μετά τα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου και τον σοβαρό τραυματισμό της στον ώμο. Από την ΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ που έδειξε πως σίγουρα θα κάνει «ζημιές» σε όποια ομάδα την υποτιμήσει καλύτερη η Μοσχοπούλου (11π. 1τρ.) και ακολούθησαν οι Οκταρά (7π. 1τρ.) και Δερμάτη (7π.). Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια της χιώτικης αποστολής για την προσπάθειά τους και τη σπουδαία από κάθε άποψη νίκη τους.
Καλή η διαιτησία του κ. Μέλη και της κ. Γιακείμη.
Τα δεκάλεπτα: 14 – 12, 18 – 23, 25 – 38, 39 – 48.
ΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ (Κωστόπουλος) Μπουγιούκου 5 (1), Πανίτσα, Γιαννοπούλου, Κατρούτσου 5 (1), Νικολάου, Δερμάτη 7, Πετροπούλου 4, Οκταρά 7 (1), Μοσχοπούλου 11 (1).
ΒΑΟΛ ΧΙΟΥ (Βούλικας – Συμιακάκης) Ψώρρα 13, Μονογιούδη, Κομνηνού 11 (1), Πύρρου,  Χαβαλέ 17 (1), Βόλλα 3, Παπαγεωργάκη 2, Ζαχαριάδη, Κουτουβίδη 2.

πηγή: vaolchios.gr