Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Κυπελλούχος Λέσβου o Αιολικός

Με τον Πέτρο Νταλαμπέκη σε κέφια, πετυχαίνοντας χατ τρικ, ο Αιολικός κατέκτησε τον άτυπο τίτλο του κυπελλούχου Λέσβου επικρατώντας με.. 3-0 του μαχητικού Αστέρα Νίκης στον τελικό και περιμένει πλέον τον κυπελλούχο Λήμνου για το μεγάλο τελικό του Νομού. Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για να κρίνει την αναμέτρηση που απασχόλησε τον πολύ κόσμο που γέμισε το Ενωσιακό Γήπεδο της Θερμής, με τον ΑΙΟ να προηγείται με 2-0 και να έχει και δύο δοκάρια. Στην επανάληψη, η ομάδα του Κοκκινέλλη έριξε ρυθμούς, ο Αστέρας ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του, δημιούργησε στιγμές με κορυφαία το δοκάρι του Ελευθερίου, αλλά δεν πέτυχε ένα τέρμα που ενδεχομένως να άλλαζε τη ροή του παιχνιδιού.

Ένα ημίχρονο έφτανε…

Ο Αιολικός αντιμετώπισε σοβαρά το παιχνίδι παρατάσσοντας τη βασική του ομάδα και έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του. Στο 15΄ ο Νταλαμπέκης σημάδεψε για πρώτη φορά το δοκάρι του Παπαδάτου, για να απαντήσει στο 26΄ ο Αστέρας με ένα καλό σουτ, που απέκρουσε ο Γόμος. Στη συνέχεια της φάσης, ο Διονυσάτος βρήκε πολύ όμορφα τον Νταλαμπέκη και αυτήν τη φορά ο «Πετράν» δεν αστόχησε για το 1-0. Στο 40΄ ο Νταλαμπέκης ξαναχτύπησε κάνοντας το 2-0, ενώ στο 42΄ είχε ένα ακόμη δοκάρι.
Στην επανάληψη, το σκηνικό άλλαξε. Ο Αιολικός κατέβασε ρυθμούς, ο Αστέρας Νίκης πίστεψε περισσότερο στις δυνατότητές του και πίεσε για ένα γκολ. Όμως ο Γόμος, με μία πολύ καλή παρουσία, κράτησε το μηδέν όποτε χρειάστηκε, ενώ στην καλύτερη στιγμή του Αστέρα στο 77΄, σε φοβερό σουτ του Ελευθερίου, η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Νταλαμπέκης χτύπησε ξανά με κεφαλιά για να διαμορφώσει το τελικό 3-0.

Οι συνθέσεις των ομάδων
ΑΙΟΛΙΚΟΣ: Γόμος, Καπταγιάννης, Βούρος (76΄ Αδαλής), Δάρρας, Ντζιμάνης, Διονυσάτος (67΄ Κροτσίδας), Τσετιροκλής, Π. Βουργουτζής, Νταλαμπέκης, Παπαδόπουλος (30΄ λ.τ. Καδής), Μουτζούρης.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΝΙΚΗΣ: Παπαδάτος, Ν. Μπαράκης, Παπαγεωργίου, Πατσατζής (60΄ Λαγουτάρης), Κρασόπουλος, Διονυσάτος, Λαμπράκης, Παπαβασιλείου (40΄ Ελευθερίου), Σγουρέλλης (70΄ Μαρδάς), Χατζέλλης, Κουκέλλης.
Φώτης Κοκκινέλλης, προπονητής Αιολικού
«Όπως είχα πει και πριν το παιχνίδι, μας ενδιαφέρει ο θεσμός και για το λόγο αυτό χρησιμοποίησα τη βασική ομάδα. Είχαμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, στο οποίο πετύχαμε δυο τέρματα και είχαμε και αρκετές ευκαιρίες. Στην επανάληψη κάναμε συντήρηση δυνάμεων γιατί ακολουθεί παιχνίδι πρωταθλήματος και δε θέλαμε να ρισκάρουμε με κάποιον τραυματισμό. Θα πάμε στη Λήμνο για να πάρουμε το τρόπαιο και να συνεχίσουμε στο Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος. Συγχαρητήρια στον Αστέρα Νίκης, που είναι μια πολύ καλή ομάδα.»

Θοδωρής Γιακαλής, προπονητής Αστέρα Νίκης
«Κάναμε ίσως το χειρότερό μας παιχνίδι, μέχρι σήμερα, στο πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη βελτιωθήκαμε αισθητά και μπορώ να πω ότι ήμασταν καλύτεροι από τον Αιολικό. Μας ενδιέφερε το Κύπελλο και θέλαμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γινόταν. Είμαστε ικανοποιημένοι που φτάσαμε μέχρι εδώ και στρέφουμε την προσοχή μας πλέον στο Πρωτάθλημα. Συγχαρητήρια στον Αιολικό για τη νίκη και εύχομαι να κατακτήσει το Κύπελλο στη Λήμνο.»
πηγη:emprosnet

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου