Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Λίγο απο Μυτιλήνη..

Στην γειτονική Μυτιλήνη το Σαββατοκύριακο διεξήχθησαν ο τελικός κυπέλλου στο ποδόσφαιρο με τον Αιολικό να παίρνει το κύπελλο πολύ εύκολα και οι αγώνες play-off για το μπάσκετ όπου έγινε οι έκπληξή και..
ο 4ος Αρίων κατάφερε να κερδίσει με την εμπειρία του τον Αιολικό που τερμάτισε 1ος στην κανονική διάρκεια και πήρε το ένα εισιτήριο για τον τελικό απέναντι στην ομάδα Παλλεσβιακου που πέρασε στον τελικό με 2-0 νίκες  αφού το δεύτερο ματς  κρίθηκε στα χαρτιά, αφού η ΤΕ ΕΟΚ Λέσβου μηδένισε την Ολυμπιάδα λόγω της μη διεξαγωγής του δεύτερου ημιτελικού, αφού δεν άναβαν οι δύο εκ των τεσσάρων πυλώνων στο ανοικτο γηπέδο στο Μόλυβο.

Γραφει το sportlesvos...
Αιολικός και πολυνίκης! (ποδοσφαιρο)
Ο Αιολικός απέδειξε περίτρανα πως ήταν το μεγάλο φαβορί φέτος για την κατάκτηση του Κυπέλλου ΕΠΣ Λέσβου και στον τελικό, δεν μπορούσε κανείς να σταθεί εμπόδιο στην πορεία του προς τον 14ο τίτλο της ιστορίας του.
Το τελικό 1-7 μέσα στο Γήπεδο Ατσικής επί του Κεραυνού Αγίου Δημητρίου έδειξε σε όλους πως η ομάδα της Μυτιλήνης είναι... τρεις ταχύτητες πιο γρήγορη από τις αντίστοιχες του γειτονικού νησιού. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός, πως ο Αιολικός ακόμα μια χρονιά κατόρθωσε να συνεχίσει την παράδοση, που τον θέλει όποτε συμμετέχει στο θεσμό, να τον κατακτά κιόλας. 
Ο Φώτης Κοκκινέλλης είχε υπερτονίσει σε προηγούμενες δηλώσεις του, πως τον ενδιαφέρει πολύ η διάκριση στο Κύπελλο Λέσβου και κατ' επέκταση στο Κύπελλο Ερασιτεχνών, σε μια προσπάθεια αυτή η νεανική φετινή ομάδα του Αιολικού να επαναλάβει -γιατί όχι- το μεγάλο θρίαμβο του 2002, όταν και κατέκτησε τον τίτλο για δεύτερη φορά  στην ιστορία της (η πρώτη το 1982), νικώντας τον Αλμωπό Αριδαίας (4-2). Βέβαια, ο Αιολικός από τότε, κατάφερε να βρεθεί σε ακόμα έναν τελικό Κυπέλλου Ερασιτεχνών, το 2004, κόντρα στο Χαϊδάρι, γνωρίζοντας την ήττα με 3-0.
Μέτρησε η εμπειρία του Αρίωνα!(μπασκετ)
Ο Αρίων Μυτιλήνης είναι ο έτερος φιναλίστ του πρωταθλήματος της Α' Κατηγορίας των ανδρών, μετά τη νίκη του στον τρίτο και τελευταίο ημιτελικό κόντρα στον Αιολικό με σκορ 71-73!
Η ομάδα του Αχιλλέα Καταύτου κατέθεσε την εμπειρία της στο παρκέ του Κλειστού της Νεάπολης και έβγαλε νοκ άουτ τον Αιολικό, που είχε τερματίσει στην 1η θέση της κανονικής περιόδου, πραγματοποιώντας εξαιρετική χρονιά.
Ο αγώνας ήταν ντέρμπι στη μεγαλύτερή του διάρκεια. Ο Αρίων ξεκίνησε καλύτερα το ματς και διατήρησε βραχεία κεφαλή στην αρχή του 1ου δεκαλέπτου, με τον Αιολικό να βελτιώνεται σε άμυνα και επίθεση και να παίρνει το προβάδισμα στη συνέχεια. Αν και στο ημίχρονο, οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ (34-29), ο Αιολικός κατάφερε να διευρύνει το προβάδισμά του στην τρίτη περίοδο, προηγούμενος μέχρι και με 7 πόντους.
Η τελευταία περίοδος ήταν η πιο κρίσιμη όλης της σειράς των ημιτελικών, με τον Αρίωνα, έχοντας ξεκινήσει μια αντεπίθεση από το τέλος της τρίτης περιόδου, να παίρνει την πρωτοπορεία στο σκορ και να τη διατηρεί μέχρι τέλους. Με το τελικό 71-73, ο Αρίων Μυτιλήνης καπάρωσε το δεύτερο ροζ φύλλο αγώνα κόντρα στον Αιολικό και πήρε μια πολύ μεγάλη πρόκριση στον τελικό του πρωταθλήματος.
Εκεί, θα αντιμετωπίσει τον Παλλεσβιακό που προκρίθηκε πιο εύκολα απ' ότι αναμενόταν της "Καραντώνης" Ολυμπιάς Μηθύμνης με 2-0 νίκες. Το δεύτερο ματς ωστόσο κρίθηκε στα χαρτιά, αφού η ΤΕ ΕΟΚ Λέσβου μηδένισε την Ολυμπιάδα λόγω της μη διεξαγωγής του δεύτερου ημιτελικού, αφού δεν άναβαν οι δύο εκ των τεσσάρων πυλώνων του γηπέδου στο Μόλυβο. Η Ολυμπιάδα κατέθεσε έφεση, όμως το γράμμα του κανονισμού είναι σαφές σε τέτοιες περιπτώσεις και το ζευγάρι του τελικού δύσκολα θα αλλάξει...
Παλλεσβιακός και Αρίων Μυτιλήνης θα κοντραριστούν με φόντο το τρόπαιο του πρωταθλητή, σε μια σειρά αγώνων που θα κριθεί στις δύο νίκες, με το πρώτο ματς να διεξάγεται το Σάββατο, στην κοινή έδρα και των δύο ομάδων, το Κλειστό Γυμναστήριο της Νεάπολης.
ΑΙΟΛΙΚΟΣ – ΑΡΙΩΝ   71-73
Δεκάλεπτα: 16-15, 18-14, 22-22, 15-22
Διαιτητές: ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ - ΛΕΒΕΝΤΕΛΛΗΣ
ΑΡΙΩΝ Γ.Σ. (ΚΑΤΑΥΤΟΣ): Σολωμός 5, Αθανασίου, Ψημίτης 2, Παπιομύτογλου, Αλμπάνης, Οικονόμου 21 (3), Γραμμός 7 (1), Ορφανός 12 (1), Κούκουρας 19, Καζάνης, Ιωαννίδης 4, Αργυρόπουλος(3)
ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Σίμος): Προκοπίου 11 (1), Γιοβανάκης, Τζουραμάνης 19, Μουτζούρης, Λαγός 17 (1), Νέστωρας 4, Τουζένης, Μαλαματίνας 7 (1), Τζουβέλης 11, Κεφαλαδέλλης 3
Ο "Παλλέ" στον τελικό μέσω... ΔΕΗ!(μπασκετ)
Ο Παλλεσβιακός είναι πλέον ο ένας εκ των δύο φιναλίστ του πρωταθλήματος ανδρών στην Α' Κατηγορία, μετά την απόφαση της ΤΕ ΕΟΚ Λέσβου να κατακυρώσει υπέρ του το δεύτερο ημιτελικό με την "Καραντώνης" Ολυμπιάς Μηθύμνης, που δε διεξήχθη ποτέ στο Μόλυβο, λόγω προβλήματος στην ηλεκτροδότηση του γηπέδου.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι δύο ομάδες βρέθηκαν στο γήπεδο μαζί με τους διαιτητές, που διαπίστωσαν ότι άναβαν μόνο οι δύο εκ των τεσσάρων πυλώνων. Παρά το ότι το διαιτητικό δίδυμο έδωσε τον απαραίτητο χρόνο για την αποκατάσταση της βλάβης, οι προβληματικοί πυλώνες δεν άναψαν ποτέ και έτσι αναγκάστηκαν να κλείσουν το Φύλλο Αγώνα.
Η ΤΕ ΕΟΚ Λέσβου, λαμβάνοντας υπ' όψη της το Φύλλο Αγώνα, πήρε την απόφαση του μηδενισμού της γηπεδούχου Ολυμπιάδας, αφού έτσι άλλωστε προβλέπει και ο κανονισμός. Σύμφωνα με το άρθρο 32 περί αντικανονικού γηπέδου, η παράγραφός "1ε" τονίζει πως ως τέτοιο, "θεωρείται ένα γήπεδο με καταφανώς ελαττωματικό φωτισμό", ενώ στην παράγραφο "5" σημειώνεται, πως "η ματαίωση αγώνα, λόγω αντικανονικότητας του γηπέδου, βαρύνει το σωματείο που έχει την ιδιότητα του γηπεδούχου, με συνέπεια την απώλεια του αγώνα και το μηδενισμό της ομάδας του".
Ο Παλλεσβιακός, έχοντας κερδίσει και το πρώτο ματς (69-48), πήρε την πρόκριση για τον τελικό με 2-0, όπου θα συναντήσει το νικητή του έτερου ζευγαριού στην ημιτελική φάση των Play Off, με Αιολικό και Αρίωνα Μυτιλήνης να κοντράρονται στο τρίτο και τελευταίο ματς της σειράς το Σάββατο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου