Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Επιτραπέζια Αντισφαίριση στη Χίο

Στην Χίο αυτή την στιγμή υπάρχουν τέσσερα σωματεία που ασχολούνται με το λεγόμενο πινγκ-πονγκ. Απ' τα πιο παλιά και γνωστά σωματεία είναι ο ΜΕΣΝ " ΒΟΚΑΡΙΑ", ο ΜΣΒ "Φάρος Βαρβασιου" και ο "Παγχιακος ΓΣ' από το 2009 έχει
 ιδρυθεί και ένα καινούριο σωματείο..
που πρωταγωνιστεί και προηγείται φετος στη Χίο με 6 βαθμούς κι έχει αφήσει πίσω του τον Παγχιακό με 5 και τη Βοκαριά με 4 βαθμούς. Ο λόγος για το σωματείο ΑΣΕΑ "ΧΙΟΣ".
Η ομάδα ιδρύθηκε μετά από σφοδρή επιθυμία του ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΠΟΛΙΤΣΗ, αθλητή και προπονητή της Εθνικής ομάδας με αναπηρία και παράλληλα αθλητή και προπονητή στον ΑΣΕΑ "ΧΙΟΣ". Η επιθυμία του βρήκε αρωγούς τους "ΠΑΜΠΑΛΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ, ΜΑΚΡΗ ΣΤΡΑΤΟ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΕΝΕΞΕ πρώην συναθλητές του στην ομάδα της "ΒΟΚΑΡΙΑΣ" οι οποίοι και δημιούργησαν αυτή την ομάδα. Οι στόχοι της ομάδας είναι δυο(2).
Πρώτος στόχος είναι η άνοδος της ομάδας στην Α2 Εθνική Κατηγορία και απώτερος στόχος η δημιουργία ακαδημίας στα πρότυπα της Σέρβικης σχολής προσαρμοσμένη στα Ελληνικά και ειδικά Χιώτικα δεδομένα.
Τη πρώτη χρονιά ο ΑΣΕΑ "ΧΙΟΣ" κατέκτησε το ντάμπλ στη Χίο και αγωνίστηκε στους τελικούς τόσο του Κυπέλλου (Τελικοί 16 Κυπελλούχοι απ' όλη την επικράτεια), όσο και του πρωταθλήματος (Μπαράζ Β' Εθνικής Κατηγορίας).
Τη δεύτερη χρονιά 2010-2011, ο ΑΣΕΛ 'ΧΙΟΣ" κατέκτησε και πάλι το νταμπλ στη Χίο. Στους αγώνες νίκησε εύκολα τους αντιπάλους του "ΒΟΚΑΡΙΑ" και "ΦΑΡΟ" με 4-0 και τον "Παγχιακό με 4-1. Στο Κύπελλο έπαιξε με τον "ΦΑΡΟ" τον οποίο και κέρδισε με 4-0, ενώ στον τελικό επικράτησε 4-2 του "Παγχιακού". Την προηγούμενη εβδομάδα (12-13 Μαρτίου) επικράτησε στους αγώνες προ-μπαράζ των νησιών με αντιπάλους τους Α.Ο. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ και Α.Ο. ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ με 4-0. Επόμενη δοκιμασία των αθλητών είναι την ερχόμενη εβδομάδα 19-20 Μαρτίου στην τελική φάση του Κυπέλλου. Μεγάλος στόχος της ομάδας είναι οι αγώνες μπαράζ στις  7-8 Μαϊου 2011. Οι αθλητές που έχουν αγωνιστεί μέχρι στιγμής με τα χρώματα της ομάδας είναι:  ΠΑΜΠΑΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΜΑΚΡΗΣ ΣΤΡΑΤΟΣ, ΤΕΛΟΓΛΟΥ ΛΑΖΑΡΟΣ, ΚΑΡΙΟΦΥΛΛΙΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ, ΣΓΟΥΡΟΜΑΛΛΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ και οι μικροί και εκκολαπτόμενοι αυριανοί πρωταθλητές  ΠΑΜΠΑΛΟΥ ΡΑΦΑΕΛΛΑ-ΜΑΡΚΕΛΛΑ, ΒΑΡΣΑΜΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ και ΒΑΡΣΑΜΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ.
Η φωτογραφία είναι από περσινό αγώνα στην τελική φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο αγώνας έγινε στο ΣΕΦ στην αίθουσα STAG και αντίπαλος ήταν η μετέπειτα πρωταθλήτρια ομάδα της Α1 Κατηγορίας "ΠΕΡΑ" ΑΘΗΝΩΝ. Διακρίνονται από αριστερά: ΠΑΜΠΑΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΑΣΕΑ ΧΙΟΣ), ΜΑΚΡΑΣ (ΠΕΡΑ ΑΘΗΝΩΝ), ΛΑΓΟΓΙΑΝΗΣ (ΠΕΡΑ ΑΘΗΝΩΝ), ΠΟΛΙΤΣΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ (ΑΣΕΑ ΧΙΟΣ), ΚΟΡΔΟΥΤΗΣ (ΠΕΡΑ ΑΘΗΝΩΝ προπονητής), ΜΑΚΡΗΣ ΣΤΡΑΤΟΣ (ΑΣΕΑ ΧΙΟΣ) και ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ (ΠΕΡΑ ΑΘΗΝΩΝ).


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου