Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Ένας αγώνας και παίρνει το πρωτάθλημα!!

Στην γειτονική Σάμο πραγματοποιήθηκε ο Δεύτερος τελικός για των Πρωταθλητή  μπάσκετ στην Α' Ανδρών ο αγώνας ήταν όπως ακριβώς  και στο ντέρμπι που έγινε στον Βούρειο...
Ήταν μακράν (μέχρι στιγμής), το καλύτερο παιχνίδι που παρακολουθήσαμε φέτος. Δύο ομάδες με μεγάλο όνομα, βαριά φανέλα, παρέταξαν ότι καλύτερο είχαν στον αγωνιστικό χώρο και αποζημίωσαν όλους τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο κατάμεστο, ασφυκτικά γεμάτο γυμναστήριο Καρλοβάσου. Ένα παιχνίδι που πήγαινε πόντο – πόντο μέχρι το τέλος του και ήταν μόνο για γερά νεύρα.
Στο 1ο δεκάλεπτο, που θα λέγαμε ότι ήταν το πιο «γεμάτο» από πλευράς πόντων, οι δύο ομάδες βγήκαν «υποψιασμένες» στο γήπεδο και πρόσεχαν περισσότερο τις άμυνές τους. Με την πάροδο όμως του χρόνου τα «πρώτα βιολιά» των ομάδων πήραν πρωτοβουλίες και με περίτεχνες ενέργειες σημείωναν όμορφα καλάθια και το σκορ πήγε στο 20-22.
Στο 2ο δεκάλεπτο το Καρλόβασι προσπάθησε να πιέσει, γύρισε ωραία τη μπάλα, έκανε το εύκολο καλάθι, οι περισσότεροι είχανε συμμετοχή στο σκοράρισμα, αλλά ο Πολυκράτης είχε το χαρτί που έγραφε τα όνομα του Μιχέλη. Τα τράβηξε και του βγήκε. Ήταν ο παίκτης που κράτησε την ομάδα του Πυθαγορείου στον αγώνα, τουλάχιστον επιθετικά. Πέτυχε 9 πόντους από τους 17 της ομάδας του. Και με το σκορ στο 39-39 οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.
Τα τελευταία 20 λεπτά (2 δεκάλεπτα) ήταν τα λεγόμενα «χιτσοκικά» όπου οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο – πόντο με τον Πολυκράτη να είναι μπροστά συνήθως μέχρι 3-4 πόντους, αλλά η τόλμη και η αποφασιστικότητα των παικτών του Καρλοβάσου πήγαιναν το σκορ στην ισοπαλία, ενώ μερικές φορές πέρασαν μπροστά με δύο πόντους.
Το Καρλόβασι στα τελευταία δύο δεκάλεπτα βασίστηκε στην ομαδικότητα, ενώ ο Πολυκράτης στις ατομικές επιθετικές εξάρσεις των Μυτιληνού και του Καραβασίλη, με τον Καποτά να είναι κοντά τους και να ηρεμεί το παιχνίδi
Κιάσσος – Ροντογιάννης – Καρράς υπερέβαλαν εαυτούς, έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν αλλά ήταν απελπιστικά μόνοι τους στα τελευταία δύο δεκάλεπτα και δεν είχαν τις βοήθειες που θα έπρεπε, ενώ στο χθεσινό Καρλόβασι έλειψαν οι πόντοι του Γεωργαλά.
Παρόλα αυτά όσο αφορά τον αγώνα, ο Πολυκράτης με δύο βολές των Καραβασίλη και Φουντουλάκου πήγε το παιχνίδι στο 73-75. Το Καρλόβασι στην τελευταία επίθεση δεν χειρίστηκε σωστά τη μπάλα δύο φορές, η μπάλα πήγε στον Μυτιληνού στην περιοχή των γηπεδούχων, έγινε πάσα στον Φουντουλάκο, ο οποίος δεν ευστόχησε στο σουτ κι έτσι το χτύπημα της κόρνας βρήκε νικήτρια την ομάδα του Πολυκράτη με 73-75 σημειώνοντας τη 2η νίκη στην τελική φάση των play off που θα βγάλει τον πρωταθλητή.
Συνοψίζοντας να πούμε ότι νικητής στον συγκεκριμένο αγώνα εκτός από τον Πολυκράτη, ήταν το άθλημα και ο φίλαθλος κόσμος, που παρακολούθησε τον αγώνα. Ήταν ότι καλύτερο έχουμε παρακολουθήσει τα τελευταία χρόνια. Το Καρλόβασι θα μπορούσε να πάρει τη νίκη αν ήταν πιο εύστοχο στη τελική προσπάθεια, γιατί έχασε «απίστευτα» καλάθια κάτω από τη ρακέτα. Έκανε πολύ καλή εμφάνιση και δικαιολόγησε τη φήμη του σαν ομάδα.
Ο Πολυκράτης δεν ήταν το ίδιο καλός όσο στον πρώτο αγώνα, του έλειψε η δύναμη του Πατελίδα, βασίστηκε στις επιθετικές εξάρσεις των Καραβασίλη – Μυτιληνού και είχε κι έναν πολύ καλό Μιχέλη που τον κράτησε ζωντανό στο 2ο δεκάλεπτο και φυσικά ο Καποτάς που είναι πλέον η ήρεμη δύναμη.
Έτσι ο Πολυκράτης κατέκτησε τη 2η του νίκη στη σειρά των τελικών και πλέον έχει το πλεονέκτημα της τρίτης νίκης αφού ο επόμενος αγώνας είναι στην έδρα του και θα αγωνιστεί μπροστά στο κοινό του.
Τα δεκάλεπτα: 20-22, 39-39, 55-56, 73-75.
ΑΣ Καρλόβασι (Κυρηκόπουλος): Καρράς 13, Χιώτης 8 (2), Γεωργαλάς, Κιάσσος 10 (1), Ροντογιάννης  14 (2), Τασούδης 4, Φαλιέρας 4, Πανούσος 11, Αγγελής 8, Πιέτρι, Σούρας 1.
ΑΟ Πολυκράτης (Καρράς): Φουντουλάκος 1, Καραβασίλης 20 (1), Μυτιληνού 33 (1), Κυριαζής, Βογιατζής, Καποτάς 4, Νικολαϊδης 8, Αγοραστός, Μιχέλης 9.
Διαιτητές: Πλατέλλα Διονυσία – Βουδιώτης Μίλτος.


ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΤΕΛΙΚΟΥ
* Μισή ώρα περίπου πριν αρχίσει ο αγώνας οι κερκίδες ήταν σχεδόν γεμάτες. Με την έναρξη του αγώνα δεν υπήρχε καρέκλα άδεια, ενώ υπήρχαν και πολλοί που είδαν τον αγώνα όρθιοι.
* Τα παιδικά τμήματα των δύο ομάδων (ως επί το πλείστον), έδιναν τον παλμό στη κερκίδα που φώναζαν συνθήματα και εμψύχωναν τις δύο ομάδες.
* Άνθρωποι του αθλητισμού (απ’ όλα τα αθλήματα) τίμησαν με την παρουσία τους τον αγώνα που αποδείχθηκε τελικά ότι ήταν για γερά νεύρα.
* Η ζέστη στο κλειστό γυμναστήριο ήταν αφόρητη κάτι που σχολιάστηκε από πολλούς που παρακολούθησαν τον αγώνα.
* Και το ωραίο φύλλο έκανε αισθητή τη παρουσία του στις κερκίδες. Διακρίναμε αρκετές όμορφες υπάρξεις να ζουν με το δικό τους τρόπο τον αγώνα.
* Φίλαθλοι υπήρχαν απ’ όλες τις περιοχές του νησιού (Βαθύ – Πυθαγόρειο – Μαραθόκαμπο).
Πηγή: samosbasket.gr
Πηγή βίντεο pamesamo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου