Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Στον Μέσι η Χρυσή Μπάλα

O Λίονελ Μέσι μπορεί να μην πέτυχε στο Μουντιάλ, ωστόσο η «μαγική» του παρουσία στην Μπαρτσελόνα του έδωσε τη Χρυσή Μπάλα για δεύτερη διαδοχική χρονιά.  Ο Μουρίνιο καλύτερος προπονητής...

Κόντρα στα προγνωστικά που ήθελαν τον Τσάβι να κερδίζει τον τίτλο του κορυφαίου, ο Λιονέλ Μέσι έφτασε για δεύτερη σερί χρονιά στη μεγάλη διάκριση πετυχαίνοντας ό,τι ο Μάρκο φαν Μπάστεν και ο Μισέλ Πλατινί. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός που πέτυχε 47 γκολ (!) σε όλες τις διοργανώσεις παρά την αποτυχημένη παρουσία στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής με την Εθνική του στο μουντιάλ πρόσθεσε έναν ακόμα βαρύτιμο τίτλο στο βιογραφικό του.
Ο 23χρονος διατήρησε τον τίτλο του σαν νικητής της Χρυσής Μπάλας, όπως έγινε γνωστό όταν ο Πεπ Γκουαρδιόλα άνοιξε τον φάκελο αποκαλύπτοντας το όνομα του νικητή στη Ζυρίχη. Παρά τα πρώτα στοιχεία που ήθελαν τους άλλους δύο υποψηφίους να μάχονται για την μεγάλη διάκριση, τα 58 γκολ του Αργεντινού μέσα στο 2010 με την Μπαρτσελόνα, παρά την αποτυχία με την Αργεντινή του χάρισαν... χρυσάφι. Τελικά 154 δημοσιογράφοι, 208 προπονητές και αρχηγοί ομάδων αλλά και 208 χώρες-μέλη της FIFA τοποθέτησαν τον Μέσι μ 22,65% πάνω από τον δεύτερο, Ινιέστα, του 17,36 και τον τρίτο, Τσάβι, του 16,48.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου