Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Στη Νέα Ζηλανδία ο Π.Καλόγερος

Αυριο 14 Ιανουαρίου αναχωρεί από την Ελλάδα η Εθνική Ομάδα Στίβου Αθλητών με Αναπηρία για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, που θα διεξαχθεί στο Κράιτσερτς της Νέας Ζηλανδίας και θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας.
Μέλος της Εθνικής Ομάδας είναι  ο χιωτης αθλητής του σωματείου μας Παντελής Μ. Καλόγερος. Θα αγωνιστεί στο αγώνισμα της δισκοβολίας, στην κατηγορία F 51/52/53.
Παρά τις δύσκολες καταστάσεις στην προετοιμασία των αθλητών της Εθνικής Ομάδας, που  αντιμετώπισαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς (διακοπή αθλητικής ιδιότητας, κόψιμο αθλητικών αδειών, αλλά και τη γενικότερη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε σαν λαός) συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε στους αθλητικούς, κοινωνικούς και πολιτικούς στίβους. Έτσι δίνουμε μια απάντηση με τον τρόπο μας σε όσους μας θέλουν θεατές των γεγονότων και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με χαμόγελο, αισιοδοξία και θετική ενέργεια για ένα καλύτερο μέλλον αυτής της χώρας.
 Μια διοργάνωση μεγάλης σημασίας, αφού οι αθλητές που θα κατακτήσουν την 1η ή τη 2η θέση σε κάθε αγώνισμα, θα «σφραγίσουν» το εισιτήριο της πρόκρισης για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.
Η ελληνική ομάδα αποτελείται από συνολικά 31 αθλητές και αθλήτριες αφού εκτός των προαναφερθέντων, στη Νέα Ζηλανδία θα ταξιδέψουν ακόμη οι: Παρασκευή Καντζά (χάλκινο στους Παραολυμπιακούς της Αθήνας), Ιωάννης Πρώτος (4ος στο Πεκίνο), Παντελής Καλόγερος, Γιώργος Καραμηνάς, Αλέξανδρος Κωνσταντινίδης, Μαρίνος Φυλαχτός, Γιώργος Παππάς, Γεράσιμος Βρυώνης, Δημήτρης Ζησίδης, Μιλτιάδης Κυριακίδης, Ηλίας Ναλμπάντης, Παναγιώτης Μανέτας, Αναστάσιος Πετρόπουλος, Ανγκίμ Δημήτριος Ντομγκιόνι, Κωνσταντίνος Μπιμπάσης, Χρήστος Κουτουλιάς, Ευστράτιος Νικολαίδης, Ζωή Μαντούδη, Βαλάσια Κυργιοβανάκη, Ιωάννης Λέτκας, Ευάγγελος Καναβός, Αθανάσιος Κυριακού, Χρήστος Τραπεζανίδης, Στυλιανή Σμαραγδή και Ευαγγελία Ζήσκα.

Στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2006 που φιλοξενήθηκε στο Άσσεν της Ολλανδίας με τη συμμετοχή 1.500 αθλητών και αθλητριών από 77 χώρες, η Ελλάδα κατέκτησε πέντε χρυσά, δύο ασημένια και τρία χάλκινα μετάλλια. Αναλυτικά:
 Παντελής Καλόγερος
: Χάλκινο μετάλλιο στο δίσκο, κατηγορία F51 με επίδοση 9.46μ
Ανθή Καραγιάννη : Χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος, κατηγορία F13 με επίδοση 5.58μ. (ρεκόρ αγώνων), Χρυσό μετάλλιο στα 100μ., κατηγορία Τ13 με επίδοση 12.41.
Αναστάσιος Τσίου : Χρυσό μετάλλιο στη σφαίρα, κατηγορία F57 με επίδοση 13.47μ.
ΜΑρία Σταματούλα : Χρυσό μετάλλιο στη σφαίρα, κατηγορία F32 με επίδοση 5.41μ.
Ευθύμιος Καλάρας  : Χρυσό μετάλλιο στο δίσκο, κατηγορία F54 με επίδοση 26.69μ.
Βαγγέλης Μπακόλας : Ασημένιο μετάλλιο στη σφαίρα, κατηγορία F33 με επίδοση 9.44μ.
Ιωάννης Πρώτος : Ασημένιο μετάλλιο στα 400μ., κατηγορία Τ13 με επίδοση 50.09
Αλεξάνδρα Δήμογλου : Χάλκινο μετάλλιο στο άλμα εις μήκος, κατηγορία F13 με επίδοση 5.20μ.
Γιώργος Καραμηνάς : Χάλκινο μετάλλιο στο ακόντιο, κατηγορία F52 με επίδοση 16.01μ.
πηγες: tovima,xiakifoni.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου